Bulivan

2011.07.01. 08:03

Szerényen indult a Transformers 3

Los Angeles - Jóval szerényebb bevétellel zárta mozis forgalmazásának első napját Észak-Amerikában a Transformers 3., mint két éve az előző epizód.

MTI

Michael Bay robotos sci-fi akciósorozatának három dimenzióban elkészült új darabjára szerdán 37,3 millió dollárért (6,7 milliárd forintért) váltottak jegyet az észak-amerikai nézők. A jegyeladás az előző nap éjszakai bevételével együtt elérte a 42,3 millió dollárt (7,7 milliárd forintot), de ez még mindig jócskán elmaradt a Transformers: A bukottak bosszúja című 2009-ben bemutatott 2D-s produkció 62 millió dolláros premiernapi forgalmától.
   
Boxoffice-elemzők szerint a Transformers 3. debütálása "egészségesnek" mondható, ugyanakkor megjegyezték: a két film premierbevétele közötti különbséget növeli, hogy az új robotkalandra 60 százalékban 3D-s jegyet adtak el, amely drágább, tehát a jegybevétel mögött kisebb nézőszám áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!