Közmeghallgatáson az utak állapotától a térfigyelő kamerákig

<b>Balatonfűzfő</b> - Nem nagy létszámú, de annál aktívabb közönség gyűlt egybe az önkormányzat legutóbbi közmeghallgatásán.

Győrffy Árpád

Majorné Kiss Zsuzsanna polgármester bevezetőjében rövid tájékoztatást adott a két előzetesen is meghirdetett témáról, a 2009.  évi költség-vetés koncepciójáról és a város környezetvédelmi helyzetéről. 
 
- Az idei évre várható gazdálkodásnál fő szempont, hogy biztosítani kell az intézményrendszer színvonal-csökkenés nélküli működtetését a kötelező feladatok ellátásánál - mondta a polgármester. 

A koncepció lényeges eleme az is, hogy az ingatlanértékesítésből származó bevételeket kizárólag fejlesztésre, beruházásokra lehet fordítani. Mindezt nehezülő helyzetben kell megoldani, mert a normatívák csökkenése miatt várhatóan 3035 millió forinttal kevesebb bevétellel számolhatnak a korábbinál. 

A környezetvédelmi helyzet kapcsán a polgármester több más mellett elmondta, hogy az egykori Nitrokémia területén a végéhez közelednek a rekultivációs munkák. Jelentősebb szaghatás már csak egyetlen területről érkezhet, ennek sorsa a papírgyár felszámolásával kapcsolatos lépésekhez kötődik.

A fórumon a kérdezők az utak állapotától a közlekedésen, a városközpont tervein, a be nem fizetett adókon, az önkormányzati kommunális cég munkáján, a hulladékszállításon, a szemetelésen, az eladásra szánt ingatlanok sorsán át a térfigyelő kamerák szükségességéig minden elképzelhető témát érintettek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!