Óriási botrány! Strand áram nélkül - Kitikkadt fürdőzők, felháborodott büfések

Alsóörs - Óriási felháborodást váltott ki, hogy két forró napon áram nélkül maradt a strand: a vállakozóknak jelentrős károkat, a fürdőzőknek bosszúságot okozott.

Németh F. Bernadett

Több száz ember napját rontotta el, hogy a múlt héten kétszer is áram nélkül maradt az olvasóink által tavaly legjobb nyaralóhelynek megválasztott alsóörsi strand. 

Hebling Zsolt, a település polgármestere két dolgot tart igazán felháborítónak: órákkal a bejelentés után sem jelentek meg szakemberek a hiba elhárítására és kommunikálni rendkívül nehéz a szolgáltatóval. 

Ha mégis sikerül, szinte érzéketlenek több száz ember problémájára. Az alsóörsi strandon üzemelő büfék, kifőzdék tulajdonosai emellett a pénztárcájukon is megérezték a váratlan áramkimaradást: kiolvadtak a hűtők, tönkrementek az ott tárolt élelmiszerek, nem tudták hűteni a készletet, kiszolgálás helyett magyarázkodniuk kellett a vendégeknek.

A szolgáltató kissé másképp látja a történteket.

- Rendszerünk szerint az alsóörsi strandon fellépett üzemszünetet az elmúlt héten valóban két napon jelezték társaságunk felé.

Először július 14-én, 18.25 órakor érkezett hozzánk bejelentés, majd ugyanezen a napon 18.32 órakor. A következő bejelentés július 17-én történt 12.26-kor. 

Az első esetben (július 14-én) munkatársaink 20.16 órára hárították el a hibát, a második esetben (július 17-én) 14.39 órára történt meg a helyreállítás, tehát mindkét esetben mintegy két órán helyreállították kollégáink a szolgáltatást.

A strandon fellépő hiba oka feltehetően arra vezethető vissza, hogy az extrém és tartósan nagy melegben, valamint a csúcsterhelésben a kábel túlmelegedett és a biztosíték kiolvadt. 

- Társaságunk szakemberei már foglalkoznak a lehetséges megoldáson, illetve energiaellenőrzési munkatársaink egy helyszíni bejárást is kilátásba helyeztek annak érdekében, hogy felderítsék a hálózat túlterhelésének lehetséges okát - közölte az E.ON Hungária Zrt. megkeresésünkre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!