Felismertetések a Cozma-ügyben - Fotóval! Újabb hat személy őrizetben - Nyilatkozik R. Sándor ügyvédje

Veszprém - Úgynevezett felismertetésekkel folytatódott csütörtökön a Cozma-ügy nyomozása a megyei főkapitányságon, hat személyt vett őrizetbe a rendőrség.

Halmos György

Dr. Kamarás Gábor, R. Sándor védőügyvédje a Napló érdeklődésére elmondta, hogy az eljárást csütörtök reggel kezdték és késő délutánig tartott, több mint húsz tanú vett részt a felismertetésen. (A rendőrség tájékoztatása szerint egyébként több mint kétszáz felismertetést hajtottak végre.) 

A felismertetés eltér a szembesítéstől, ugyanis az előbbi eljárás során a tanúknak több személy közül kell kiválasztani azt, akit a bűncselekmény elkövetésekor látott, míg a szembesítés célja a vallomások közötti ellentmondások feloldása, tisztázása. 

- A mai napon nem volt egyetlen tanú sem, aki állította volna: látta, hogy R. Sándor szúrt - hangsúlyozta az ügyvéd. 

Hozzátette ugyanakkor azt, hogy többen felismerték a gyanúsítottakat, akik részt vettek a verekedésben. 

A védő úgy látja, hogy a csütörtöki eljárás nem vitte közelebb a nyomozó hatóságot az ügy megoldásához, tisztázásához, bár még vannak hátra nyomozati cselekmények. 

Kamarás Gábor szerint a rendőrség még mindig nem tudja pontosan ki szúrta le a Marian Cozmát, azért kommunikálják azt, hogy három személyt követte el a bűncselekményt. 

A megyei főkapitányság késő délután arról tájékoztatott, hogy csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsították meg S. Tamás, R. István és K. Sándor enyingi, K. Róbert szebényi valamint B. Csaba és B. Iván veszprémi személyeket, előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra.

*

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabda csapat román válogatott beállósát február 8-án, a hajnali órákban gyilkolták meg a Patrióta lokál nevű szórakozóhely előtt. 

Az ügyben összesen kilenc személyt gyanúsítottak meg, közülük nyolcan előzetes letartóztatásban várják a vizsgálat végét. A rendőrség három személyt gyanúsít konkrétan a gyilkosság elkövetésével. 

Eddig több mint félezer tanút hallgattak meg, tizenöt szakértői véleményt szereztek be. A nyomozás várhatóan még idén befejeződik. 

(Fotó: Andrónyi András)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!