Közösen keresik meg a kiutat a zsákutcából

Veszprém - Évek óta megoldatlan a Hriszto Botev Általános Iskola és a mellette található szolgáltatóház körüli forgalmi rend változtatásának igénye és a környéken való parkolóhelyek kialakításának felvetése.

Szausev Xénia

A lakossági igényeket már vizsgálja a polgármesteri hivatal közlekedésfelügyeleti csoportja. A legutóbbi, lapunk által szervezett városrészi fórumon újra előkerült az Egry-lakótelepen élők évtizedes problémája és gondja. Az általános iskola zsákutcáját, a Botev utcát egykor még lakossági kérésre zárták le félúton, a Hunyadi János utcához való csatlakozásnál, fémrudakkal.

A reggeli és délutáni csúcsidőben alig lehet autóval közlekedni a környéken, ráadásul a szűk Botev utcában kisebb mutatvány szükséges ahhoz, hogy meg lehessen fordulni kocsival. A szülők az iskola és a közeli óvoda megközelíthetősége miatt kénytelenek olykor az iskola udvarába behajtani - bár  ezt  tábla tiltja.
- Akár némi zöld rovására is, de szükség van újabb parkolóhelyek kialakítására - vélekedett Róka József, a Hriszto Botev Általános Iskola igazgatója, aki nap mint nap szembesül a szülők és a környéken lakók tehetetlenségével a zsákutca miatt. Neki is panaszkodnak.

 



Többen felvetették, az egykor nyitott forgalmú kiskereskedelmi központ mögötti szakaszt (ahova jelenleg csak az ott lakók hajthatnak be) kétirányúvá és elérhetővé kellene tenni, így "mini körforgalomként funkcionálva", az úgynevezett menekülőutak tehermentesítését is szolgálná, és egyben ütemesebb haladást tenne lehetővé. Baumgartner Lajos, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, az önkormányzat közlekedési csoportja már foglalkozik a forgalmi rend változtatásával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!