Martonyi: A leminősítésre nincs ésszerű magyarázat

Balatonfüred - Magyarország leminősítésére nincs ésszerű magyarázat, állította Martonyi János egy keddi sajtótájékoztatón.

Győrffy Árpád

A külügyminiszter dr. Bóka István országgyűlési képviselővel, a Fidesz Veszprém megye 2. választókerületi elnökével tartott közösen zárt fórumot polgármestereknek és más meghívottaknak.

Martonyi János szerint hazánk makrogazdasági mutatóinak egyike sem indokolta volna a leminősítést, ahogy több más európai ország esetében sem.

Martonyi János szerint ma a legfontosabb kérdés, hogy az Európa egészében recesszióba hajló gazdasági folyamatokat sikerül-e megállítani és a fejlődést újraindítani. Ebben döntő szerepe van a belső folyamatoknak is, hogy sikerül-e beindítani a növekedési motorokat. Nagyon fontos lenne például egy olyan, kis- és középvállalatokat segítő program, amely szét tudja teríteni az egyébként meglévő növekedési potenciált. Röviden kitért a forint helyzetére is. Úgy vélte, jobb lenne, ha erősödne, ugyanakkor a magas euróárfolyam segítheti az exportot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!