Fogyatékosságról mindenkinek

Veszprém - Dani Gyöngyi paralimpikon vívó lesz kedden a Rólunk-velünk, beszélgetős könyvtári esték fogyatékkal élő emberekkel című sorozat vendége.

Szabó Zsuzsanna

Kedden este öt órától  folytatódik a Március 15. úti könyvtárban az intézmény és a Mozgássérültek Aktív Egyesületének közös rendezvénye.  Ezúttal az egyik legeredményesebben szereplő hazai paralimpikont, Dani Gyöngyit hívták meg. A vívónő annak idején egy négyemeletes házról vetette le magát. A zuhanást ugyan túlélte, de a gerince olyan súlyosan megsérült, hogy deréktól lefelé lebénult. A keddi alkalommal életének újrakezdéséről, a kerekesszékben töltött mindennapokról is mesél. Beszélgetőtársa Mesterházy Zsolt, a Mozgássérültek Aktív Egyesület alelnöke lesz.

A  Rólunk-velünk beszélgetős könyvtári esték fogyatékkal élő embertársainkról szóló sorozat, amelynek célja jobban megismerni és közelebb hozni a fogyatékkal élő emberek mindennapjait. A könyvtár és az egyesület közös, tavaly indult programsorozatának idén is több programja lesz. A havonta jelentkező beszélgetések, interaktív előadások soron következő, februári előadásának vendége Erőss Zsolt hegymászó lesz. A rendezvényre a belépés díjtalan.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!