A Veszprémi Játékokra selejteznek

Veszprém - A Veszprémi Játékok nemzetközi gyermek- és ifjúsági fesztivál országos válogatóját április 15-19. között rendezik a megyeszékhelyen.

Gaál Julianna

A Tavaszi Játékok elnevezésű fesztivál célja a magyar mezőny kiválasztása az októberi nemzetközi Veszprémi Játékok nevű rendezvényre - tájékoztatta a sajtó képviselőit Domokos József fesztiváligazgató. A távolabbi célok között szerepel az, hogy rangos művészeti és sport fesztivállal gazdagodjon Veszprém városa és környéke. 

A Tavaszi Játékok keretein belül sor kerül a Hungarian Open elnevezésű modern táncsoport versenyre is, melyet a verseny harmadik napján, szombaton rendeznek a Lovassy giumnáziumban. 

A vegyes (táncos, énekes, hangszeres, színházi) kategóriák versenyei április 16-án és 17-én lesznek a Hemóban. A rendezvényen 35 magyar település közel ezer, hat és húsz év közötti versenyzője lép színpadra közel háromszáz produkcióban. 

Hallható lesz majd szólóének, kórus, zenekarok, a táncosok balett, társastánc, népitánc, moderntánc, hastánc kategóriákban versenyeznek, színház kategóriában pedig lesz musical, látványshow, pantomim és kísérleti színházi előadás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!