Akcióban a VEN szelleme

Veszprém - Csak bízni tudunk benne, hogy a kedd esti eső után az időjárás kegyes lesz a Veszprémi Egyetemi Napok szervezőihez, a 120 százalékon pörgő VEN-polgárokon mindenesetre semmi sem múlik.

Szabó Péter Dániel

Állítjuk ezt azért, mert a régió legnagyobb hagyományokkal rendelkező ifjúsági rendezvényének látogatóit a bőségesen érkező égi áldás sem zavarta meg a fékevesztett bulizásban. Akcióba lendült tehát a VEN oly sokat emlegetett szelleme, köszönhetően például a koordináló feladatokat ellátó Diákrektori Hivatalnak (DIRH).

Kedd este például a Betyárok főműsorának sikerétől volt hangos a dzsemborinak helyet adó felső kampusz. A magyaros hagyományokat méltóképp felelevenítő társaság telt ház, illetve sátor előtt lépett színpadra. Bakfitty Jankó (ő a diákrektor-jelölt) és kortesei mind a népi zenekart felvonultató előadásukkal, mind pedig a jelöltek mindegyikét szerepeltető hangulatos kortesfilmjükkel nagy sikert arattak.

Sajnos a tervezett bemutatkozás ellenére a Chelly vezette Hotel VENthol csapat nem tudta celebrálni főműsorát a megjelenteknek, a technika ördöge ugyanis ezúttal a készre vágott kortesfilmet rejtő merevlemezt vette célba, s intézte el sikerrel. Így Fenyő Miklós büszke örökösei M ügynök és a VEN In Black társaságában csütörtökön este lépnek a nagyérdemű elé.

Szerdától egyébként beindult a nagyüzem a Wartha Vince utcában. Lapzártánk után a nagyszínpadon a veszprémi, épp ezért a hazai pálya minden előnyét magáénak tudó Eskabbe, majd a finn Deep Insight koncertezett. A rockzenei sátorban mások mellett a friss Fonogram-díjas Insane zúzott egy becsületeset, de a zenei stíluskavalkádot felvonultató csapatkocsmákban ugyanúgy sokan pörögtek, mint a DiákCentrumban, azaz a DC-ben, ahol retró partira rophatták a megjelentek.

Ami a további programokat illeti, csütörtökön délután inverz, azaz fordított egyetemi előadások mellett a vetélkedő csapatok jóvoltából Rock VEN Rolimpia, űrlövölde, óriás twister, gyakorlati kalózegyetem és betyártársas várja a megfáradt hallgatókat, míg este a nagyszínpadon Cozombolis, a United, s az örökifjú Korda Gyuri-Balázs Klári duó lép fel.

Pénteken gálaműsor és a diákrektor-szavazás eredményhirdetése várható, no meg Marót Viki, a Heaven Street 7 és Takács Tamás koncertje. A szombati zárónapon újfent megdobbanhat a lokálpatrióta zenebarátok szíve, ugyanis a nagyszínpad műsorát a hip-hop egyesítő erejét hirdető Hősök nyitják, őket követi a Machine Mouse, a 30Y, s a nemzet csótánya, vagyis Nagy Feró vezetésével a Beatrice.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!