Félmillió a gyermekosztálynak

Ajka - Félmillió forintos támogatást nyújtott a Magyar Imre kórháznak az egyik helyi bankfiók.

Kiss Nikolett

Az összeget pénteken délelőtt jelképesen adta át Gyurjánné Virág Erzsébet, az UniCredit Bank Zrt. közelmúltban nyílt helyi fiókjának vezetője a gyermekosztálynak. 


 Az egyik helyi bank félmillió forintos támogatása az ajkai kórház gyermekosztályának fejlesztését segíti
 (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)
 

Dr. Kovács Ilona osztályvezető főorvos, a Sana Vivere, Egészségesen Élni Alapítvány elnöke vette át az összeget. A fiókvezető hangsúlyozta annak fontosságát, hogy egy pénzügyi cég segítse a rászorulókat, hátrányos helyzetűeket, betegeket, főként a gyerekeket. 

Mint mondta, biztos benne, hogy az összeg a legjobb helyre kerül. Dr. Kovács Ilona úgy nyilatkozott, hogy az összeg nagyon jól jön ilyen ínséges időkben, amikor a megszorítás a kórházat sem kerülheti el. 

A félmillió forintból a gyerekek vizsgálatához szükséges műszert vásárolhat az intézmény. Dr. Nyári Ildikó, a kórház főigazgatója örömmel fogadta a támogatást. 

Schwartz Béla polgármester pedig hangsúlyozta, hogy egy ilyen gesztus sokat jelenthet egy olyan modern városban is, mint Ajka, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a lakosság helyes életmódra nevelésére.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!