Gerinctörés és több koponyasérülés - A mentősökön a tűzoltók segítettek

<b>Megyei körkép</b> - A mentőszolgálat folyamatosan kapja és figyelemmel kíséri a meteorológiai intézet jelentéseit, így felkészültek a hétvégére jelzett hideg időre és a várhatóan csúszós utakra is. Az ellátással nem lehet gond, hiszen a mentőegységek még a tükörjégen is minden segítséghíváshoz időben kiérkeztek.

Deák Dóra

A jegesedés miatt az elmúlt napokban a szokásosnál lényegesen több teendője akadt a megyei mentőszolgálatnak, Zircen pótautót kellett beállítani, egyébként is minden egység túlórázott, megállás nélkül szállították a balesetet szenvedetteket. 

Volt olyan nap, amikor közel nyolcvan kezét vagy lábát tört beteget szállítottak kórházba, - ez hatszorosa a szokásos esetszámnak. 

– Történtek súlyosabb balesetek is, volt, aki gerincét törte a jeges utakon, többen koponyasérülést szenvedtek. Nem csak az idősek közlekedtek nehezen, mindenki, aki elhagyta otthonát, esett, kelt. 

Autóbaleset viszont csak néhány akadt, az időjárás miatt ugyanis nagyon kevesen közlekedtek autóval – válaszolta kérdésünkre Nátrán Albin. 

A mentésirányító hozzá tette, a szolgálathoz elsőként futnak be az időjárás változás miatti riasztások, így indokolt esetben felkészülve, már megerősített szolgálattal várják a hívásokat. 

– A rendkívüli rossz időben is jól működött a mentés, mindenhová időben kiérkeztünk. Igaz előfordult, hogy az elakadt, megcsúszott autóinkon a katasztrófavédelemnek kellett segítenie, Balatonkenesén például egy meredek utcában a tűzoltók tolták fel az autónkat – jegyezte meg Nátrán Albin.

A mentésirányító külön felhívta a figyelmet, hiába süt a nap és több helyen olvadás tapasztalható, az árnyékos területeken nem enged fel a jég, ami könnyen balesetet okozhat, ezért továbbra is elővigyázatosan kell közlekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!