Harminc év után engedélyezték a Brian életét Glasgow-ban

London - Egy harminc évvel ezelőtt kiadott tiltás feloldásával Glasgow-ban engedélyezték a Brian élete című Monty Python kultszatíra mozis bemutatását.

MTI

A város tanácsának illetékes bizottsága kedden hozott kedvező döntést a Glasgow-i Filmszínház kérvénye ügyében: "15 éven felettieknek" besorolással engedélyezte a bibliai szatíra vetítését - adta a hírül a BBC honlapja.

Glasgow a 39 brit város egyike volt, amelyek betiltották az 1979-ben készült film bemutatását. A produkció ellenzői arra hivatkoztak, hogy istenkáromló a Messiással összetévesztett és helyette megfeszített zsidó férfiről szóló film.

Willie O'Rourke városi tanácsnok elmondta, hogy korábban senki sem kérte a tiltás visszavonását, egyébként pedig azzal magyarázta az engedékenységet, hogy a filmet már régóta rendszeresen vetítik a televíziók, bárki megnézheti DVD-n, és különben is nagyot fordult a világ, ráadásul az emberek gondolkodása is megváltozott három évtized alatt.

"Szerintem helyesen döntött a bizottság" - idézte O'Rourke véleményét a BBC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!