Illegális hulladéklerakó kérdőjelekkel

Várpalota - Rágalmazás miatt bírósági feljelentést tett Sajtos János önkormányzati képviselő ellen a település polgármestere, alpolgármestere, valamint a közüzemi kft. ügyvezető igazgatója.

Szabó Péter Dániel

Mindezt Németh Árpád polgármester közölte lapunkkal. A történet előzménye, hogy a képviselő-testület legutóbbi ülésén Sajtos János napirend előtti felszólalásában állította, hogy az önkormányzat és a Várpalotai Közüzemi Kft. illegális hulladéklerakót hozott létre, s "üzemeltet" Inota határában, ahova az elmúlt hónapokban több ezer tonna hulladékot hoztak teherautókkal, ezt egyik sofőr kérdésére meg is erősítette. A városatya szerint mindez annak tudható be, hogy az ajkai hulladéklerakó fizetésképtelenség miatt felmondta a szerződést Várpalotával.

Németh Árpád rágalomnak minősítette Sajtos képviselő kijelentését, s elmondta, 2009. április 1-je óta magánterületről van szó, így a hulladék szabálytalan elhelyezése miatt a terület tulajdonosát lehet és kell is megbüntetni. Hozzátette, az ajkai lerakó helyett valóban a siófoki lerakóba viszik a palotai hulladékot, ám ezt a lépést a kedvezőbb ár indokolta.

Kotzó Szabolcs környezetvédelmi szakreferens hangsúlyozta, október végén, miután hivatalos bejelentés érkezett az önkormányzathoz, a hatósági iroda a helyszínen járt, s ezt követően az illegális lerakó ügyét átadta az illetékes Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnek, akik rövidesen intézkednek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!