Kevesebb jut a megyei intézményeknek

<b>Veszprém</b> - Eltűnt a hiány a megyeszékhely költségvetési tervezetéből, de az intézményeknek tíz százalékkal kevesebből kell gazdálkodniuk. Ugyanilyen arányban kisebb lesz az önkormányzati képviselők, tisztségviselők tiszteletdíja, köztük a polgármesteré az alpolgármestereké.

Varga Domokos Péter

Mai sajtótájékoztatójukon ismertették ezt az önkormányzat városvezetéshez tartozó frakcióinak vezetői, képviselői. A délelőtt folyamán még egyeztetett a Fidesz, a Védegylet frakciója, az MDF és a Lokálpatrióták képviselője, és sikerült megállapodásra jutniuk. 

A költségvetés sarokszámairól egyelőre nem nyilatkozhattak, mert részletek még változhatnak, de dr. Strenner Zoltán (Fidesz) már elmondhatta, a város a tavalyi 25 milliárdnál kevesebből gazdálkodhat, és növelni kellett a hitelállományt is. Alapelvként érvényesült, hogy az önkormányzat létszámcsökkentésben nem gondolkodik - közölte Péterné Rózsa Mária (Védegylet). 

Emellett elsőbbséget kaptak a fejlesztési elképzelések (Kertek, kolostorok projekt,  belvárosrehabilitáció, VMK felújítása) illetve ezek önrészei, az intézményfenntartások, az önként vállalt, értékőrző feladatok, kulturális missziók. Pártja és a Lokálpatrióták is támogatják és elfogadják a költségvetési tervezetet - közölte dr. Bense László Erik (MDF). 

Nem fogadták el az ellenzéki szocialisták javaslatait, így azt sem, hogy szűnjenek meg a tanácsnoki funkciók, nem tartották akkor tételnek, hogy jelentősen befolyásolná a költségvetést - válaszolta kérdésünkre Strenner Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!