Kézilabda vb - Miért nem ment Gulyás? Ha nem a lába fáj...

<strong>Veszprém</strong> - <em>Gulyás Péter</em> kimaradt a horvátországi világbajnokságra utazó magyar férfi kézilabda-válogatottból. Az indok: Achilles-problémái miatt nem tarthat a csapattal. A jobbszélső helyett <em>Katzirz Dávid</em> kap bizonyítási lehetőséget.

B. Virág Rita

Az MKB Veszprém KC férfi kézilabda-együttes kiváló jobbszélsője érthetően csalódottan nyilatkozott. 

Gulyás Péter
nem teketóriázott, őszintén elmondta, miért is érintette érzékenyen Hajdu János szövetségi kapitány döntése.

- Az bánt a legjobban, hogy meg sem kérdeztek, tudom-e vállalni a játékot. A szakvezetők csak a doktorokkal konzultáltak. Az igaz, hogy lassan két éve szenvedek az Achillesemmel, de ez annyiban akadályoz, hogy nekem több időre van szükségem a bemelegítésnél - kezdte a harmincszoros magyar válogatott Gulyás Péter.

A márciusban 25. évét betöltő fiatal kézilabdás hozzátette, nem sértődött meg senkire, mert ha most hívnák, azonnal utazna Eszékre, de az is igaz, hogy csalódott.

- Amikor kedden este Tatán közölték velem a hírt, hogy rám nem számítanak, nagyon rosszulesett. Azt is mondták, tartsam magam melegen, hátha a csoportmeccsek után cserére van szükség. 

Őszintén nem értem ezt: a lábam a csoportkörre nem jó, de a középdöntőben már igen? Aztán arra is kitért, hogy az előzetes kalkulációk szerint a válogatott tíz meccset vív majd meg, ahol feltehetően csak minden másodikon kapott volna szerepet, mert általában egy ballövő és egy jobbszélső marad ki a keretből. 

Az öt derbi pedig szerinte egyáltalán nem lett volna megterhelő. - Való igaz, hogy egy-egy komolyabb edzés után érzem a lábam, de bármim is fáj, soha nem kérek felmentést. Ez a válogatottnál is így volt, s nem érzem, hogy emiatt kevesebbet vagy netán rosszabbul dolgoztam volna.

A Gulyinak becézett junior világbajnoki bronzérmes játékos az Achillese miatt az ősszel elég sokat kihagyott, de most már alig várta a visszatérést. Ez lett volna neki az első felnőtt világbajnoksága, s már nagyon várta a bemutatkozást. 

Úgy fogalmazott, bár a csehországi Újévi Kupán még kissé óvatosan játszott, a vébén mindent kiadott volna magából. Azt is mondta, azért is fájó, hogy kimaradt a keretből, mert a nemzetközi szinten is jegyzett kézilabdázók többsége részt vesz a viadalon, s ezzel most olyan, mintha kikerült volna a legjobbak közül - a szavait idézve, mintha nem is lenne a világon. 

Mocsai Lajos,
a Veszprém trénere és a klubtársak persze próbálták vigasztalni, de két napig Péter nem nagy kedvvel edzett. Ma már azért jóval optimistább: 

- Itthon nagy szeretettel fogadtak a többi- ek, és most már látom a helyzet jó oldalát is. Legalább a végére járok az Achilles-problémának, amiben az egyesület is segítségemre van, és próbálok megerősödni. Nem tört össze a világ. A nemzeti csapat mindennél előbbre való, ezért szeretnék oda visszakerülni. A nemzeti csapat mindennél előbbre való, ezért szeretnék oda visszakerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!