Lord Of The Dance - A Jó és a Gonosz klasszikus meséje

Veszprém - Ismét hazánkban turnézik a világ legnépszerűbb táncshow-ja, a Lord Of The Dance. A világhírű együttes május 5-én a Veszprém Arénában lép fel.

Napló

Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás az 1996-os bemutatása óta példátlan sikernek örvend.

Michael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött. A nemzetközi áttörést a '94-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott hét perc jelentette, amely a két évvel későbbi Lord Of The Dance produkciójában, a sztár főművében teljesedett ki. Tíz nap alatt 250 ezer eladott jegy Ausztráliában, huszonegy egymást követő előadás a londoni Wembley Arénában, több tízmillió eladott cd és dvd, hogy csak néhányat említsünk a  produkcióról. 400 alkalommal a címszerepet is Flatley táncolta 1998 júniusáig, aki több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness-rekordok könyvébe - mint a legjobban fizetett táncos, a legmagasabb összegre biztosított lábak vagy a világ leggyorsabb lába.

A Los Angeles Times által varázslatos kalandnak nevezett produkció egy az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje. A történetben a Kis Lélek segít a Tánc Urának megvédeni az embereket a Don Dorcha, a Sötét Úr ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a ritmikus kelta tánc mágiájából. A 600 jelmezt felvonultató előadás sodró iramát sejteti, hogy az ötven táncos átlagéletkora mindössze huszonkét év. A fiatal tehetségeket Flatley maga válogatja és tanítja, képzi, míg a pódiumra lépnek.

Bár a Lord Of The Dance nem először jár hazánkban, a májusi magyarországi turné fellépéseire fogynak a belépők. Az ír tánc és muzsika szerelmesei Budapest mellett májusban Pécsen, Győrben és Debrecenben, május 5-én pedig Veszprémben, a Veszprém Arénában élhetik át minden idők egyik legnagyobb hatású előadását. Bár a produkcióban korára való tekintettel Michael Flatley maga már nem szerepel, öröksége, táncosai 2010 minden egyik legmeghatározóbb magyarországi produkciójával kecsegtetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!