Megállt a város!

<b>Balatonfüred</b> – Balatonfüreden hiába kezdte meg az utak csúszásmentesítését már ma hajnalban a Probio Zrt, a folyamatos ónos eső miatt a kora délelőtti órákban is alig lehetett közlekedni a városban. Teljesen leállt a helyi buszközlekedés, a 71-es főutat leszámítva szinte valamennyi út jeges, gyalogosan is nehézkes a közlekedés.

Martinovics Tibor

– Elindultak a járataink, de elakadtunk. Reggel fél nyolckor leállítottuk a buszokat, amíg nem szűnik meg az ónos eső, és nem enyhül a hideg, biztos, hogy nem indulnak el a járatok – válaszolta kérdésünkre a Balaton Volán Zrt. forgalmi igazgatója. Csima Péter hozzátette: hiába igyekeznek csúszás mentesíteni az utcákat, az ónos eső szinte azonnal ráfagy az úttestekre.

Teljes állománnyal dolgozik a Probio Zrt., hajnal óta kint vannak az utakon, a munkagépek mellett a cég mintegy harminc alkalmazottja igyekszik oldani a jeget a város fontosabb közlekedései csomópontjaiban és gyalogátkelőiben. 

– Az extra körülmények miatt ezúttal a murva és fűrészpor keverék mellett sót is szórunk az utakra, mert ilyen jegesedés esetén igazán csak ez hatékony. 

Készültünk az ónos esőre, minden erőnkkel dolgozunk, még a szabadságon lévő munkatársakat is mozgósítottuk, de elég intenzíven esik az ónos eső, így csak lassan haladunk – vélekedett Somogyi László, a Probio vezérigazgatója.

A városban egyébként a környezetvédelmi rendelet értelmében a háztulajdonosok felelőssége az ingatlanuk előtti terület csúszásmentesítése. 

Pénzbírsággal büntetheti az önkormányzat azokat a tulajdonosokat, akik nem tisztítják meg a házaik előtti járdákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!