Mi folyik a csapból?

Megyei körkép - A forróság miatt gondosan ügyelnünk kell a folyadékbevitelre. Szakemberek szerint ez ne legyen cukros, buborékos és olyan, ami elvonja a vizet a szervezetből. Legjobb volna az ivóvíz. De mi folyik a csapból?

Németh F. Bernadett

Megyénk szerencsés földrajzi fekvése miatt a legtöbb településen nem jelent problémát egy jó pohár hűsítő vizet inni a csapból. 

A két nagy szolgáltató, a Bakonykarszt Zrt. és a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. ajánlja a saját vizét: a veszprémi székhelyű Bakonykarszt már a piacon is megjelent saját palackozású vizével.

A siófoki DRV szerint pedig működési területén a víz közép-keménységű - ezért fogyasztása egészségesebb -, és az ára sokkal olcsóbb, mint az üzletekben kapható egyes lágyabb palackozott vizeknek. 

Vannak azonban települések, ahol a víz magas nitráttartalma miatt a csecsemőknek jobb minőségű vizet kell biztosítani. 

A ivóvíz minőségét az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat folyamatosan vizsgálja, de a szolgáltatók maguk is működtetnek saját labort a megfelelő minőség biztosítása érdekében.

(Fotó: Andrónyi András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!