Nagyüzem a vízparton - Áprilisi horgászajánlat

Életre keltek a vízpartok a tavasz beköszöntével, megyénk horgászegyesületeinél egyre másra rendezik a versenyeket. Mi most az áprilisi kínálatból nyújtunk át egy csokrot, a teljesség igénye nélkül.

Tremmer Tamás

A várpalotai Nagybivalyos-tórendszer S2-alsó és S2 felső tavon immár harmadik alkalommal rendezik meg a Nagybivalyos - Yo-Zuri-parti pergető bajnokságot, amely hazánk egyik legizgalmasabb, legnépszerűbb ragadozós versenye.

A horgászbot hossza, dobósúly tartománya nem limitált, készség cseréje engedélyezett. A versenyen kizárólag műcsali használható. A fogást a partszakaszra kiállva, kézfeltétellel kell jelezni, mérés a rendezők által, folyamatosan. A hal mérlegeléséig, illetve visszahelyezésének pillanatáig a horgásznak be kell szüntetnie a horgászatot!

Veszprémben az egyesület egy éve elhunyt elnökére, s a pecásközösséget 18 éven keresztül vezető Sipos Lászlóra emlékezik a Kádártai Sporthorgász Egyesület. Ennek szellemében a kádártai Bánya-tavon hagyományteremtő szándékkal megrendezik egyfordulós, páros horgászversenyüket.

A Sipos László-emlékverseny az Energofish-kupáért április 18-án lesz. A páros versenyen részvevőnként egy bottal, botonként egy horoggal, bármilyen készséggel, a pergetés kivételével bármilyen módszerrel lehet horgászni.

Az ünnepélyes eredményhirdetés keretében, meghívott vendégeik (polgármester, országgyűlési képviselők) és a versenyzők jelenlétében felavatják Sipos László, 2009. április 18-án elhunyt egyesületi elnök emlékére felállított emléktáblát.

Ismét országos, nyílt, 40 órás, páros harcsafogó versenyt rendeznek a Lőrintei-víztározón Ajkán. A horgászok április 23-án délután érkeznek a Lőrintei-tó horgásztanyájára. Aki még nem járt itt, megismerkedhet a tóval. A verseny 16 órakor veszi kezdetét. A csapatok április 25-én 10 óráig növelhetik a zsákmányt.

Horgászat a kijelölt partszakaszon lesz, tetszőleges szabályos horgászmódszerrel, versenyzőként maximum kettő darab horgászbottal, botonként maximum kettő darab szerelt horoggal. Csalizás az országos horgászrend szerint történhet. Csak a szabályosan szájában megakasztott, a mérlegeléskor életben lévő harcsák számítanak bele az eredménybe.

A Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum Sportigazgatósága április 23-25. között szervezi meg a hagyományos tavaszi horgászrandevúját.

A bentlakásos, kétfordulós páros versenyre az ország minden tájáról érkeznek horgászok. A pénteki nap az ismerkedésé, a megméretés szombaton és vasárnap délelőtt lesz. A verseny egyes fordulóit a kikötőben, partról rendezik. Horgászni fejenként egy bottal, botonként egy horoggal, bármely módszerrel lehet.

A versenyen a Balatonra érvényes horgászengedély birtokában lehet részt venni.

 

Címkék#horgászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!