Netpolgárok a könyvtárban

Várpalota - Egy sikeres pályázatnak köszönhetően ősztől folytatódik az ingyenes internethasználati tanfolyam a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

A Nemzeti Kulturális Alap 700 ezer forintos támogatást biztosító döntéséről Németh Árpád polgármester tájékoztatta lapunkat. 

A Szindbád Kulturális és Szolgáltató Kht. által működtetett intézményben korábban is sikerrel működött a Váljon ön is netpolgárrá fantázianevű tanfolyam, az őszi kurzus részleteiről a nyár folyamán tájékoztatják majd a lakosságot. 

Egy másik, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet által kiírt pályázaton is sikerrel szerepelt a várpalotai önkormányzat. A szoptatás feltételrendszerét megteremtő kezdeményezés célja az volt, hogy a város egyik közintézményében a csecsemőket legalább hat hónapos korukig, ill. azon túl is el tudják látni az édesanyák - mondta el kérdésünkre Nagy Erika szociális, egészségügyi és szegényügyi referens. 

A pályázaton elérhető legmagasabb összeget, 200 ezer forintot nyert a város, a pénzből a Gyermekjóléti Szolgálat és a Fogorvosi rendelő előterében alakítanak ki a fenti szempontoknak megfelelő, pelenkázó asztallal és székekkel ellátott, úgynevezett bababarát területet.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!