Válogatott meccs - Három pápai labdarúgó is a legjobbak között

Pápa - A magyar U20-as labdarúgó-válogatott lép pályára a Perutz stadionban március 27-én, pénteken 15 órakor.

Novothny Ottó

A magyarok az Alpok-Adria-kupán szerepelnek, ahol Szlovéniával, Olaszországgal, Horvátországgal és Szlovákiával társaságában alkotnak egy csoportot. 

Az utánpótlás-válogatottak szakmai stábjának vezetője a holland Willo Van Buuren húszfős játékoskeretet hívott össze a találkozóra. Ők az utolsó két napban Döbröntén laknak és délelőtt, délután edzenek a mérkőzés helyszínén, vagyis a Perutz stadionban.
 
Érdekesség, hogy a csapatban három pápai is helyet kapott, Gyömbér Gábor, Nagy Sándor és Sipos Tamás. (A szabályok lehetővé teszik, hogy ebben az esetben az érintett klub kérhesse a bajnoki mérkőzés elhalasztását. Ezt tette a Lombard Pápa is, amely ezért nem lép pályára a hétvégén Zalaegerszegen.)

Visszatérve a válogatott találkozójára, a csapat a legutóbbi meccsen Olaszországban 3:0 arányban kapott ki (ezen a találkozón Gyömbér a kezdőcsapatban kapott helyet), ám ennek ellenére az Alpok-Adria-kupán csoportjában csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően áll a harmadik helyen. 


A magyar csapatban több külföldön játszó fiatal is pályára lép  Gyömbér Gábor (jobbra, 13-as számmal) tavasszal csak győztes meccsen lépett pályára, pénteken  Nagy és Sipos társaságában játszik
(Fotó: Zwicker Tamás)

A jelenlegi sorrend: 1. Szlovénia 7, 2. Olaszország 7, 3. Magyarország 7, 4. Horvátország 5, 5. Szlovákia 4 pont.

A magyarok ellenfele pénteken Pápán Szlovákia lesz, vagyis a papírforma hazai győzelmet ígér. Március 31-én pedig Siófokon Horvátországgal néznek majd farkasszemet a korosztály legjobb magyarjai.

A játékoskeretben több idegenlégiós is bekerült, Olaszországban, Németországban focizó fiatalokat láthat a nagyérdemű. 

A magyar válogatott: Somodi Bence (Diósgyőr), Esterházy Mátyás (REAC) kapusok. Korcsmár Zsolt (Újpest), Nagy Sándor, Sipos Tamás (mindketten Lombard Pápa), Présinger Ádám (Pécs), Szekeres Adrián, Vadnai Dániel (mindketten MTK), Lengyel Dániel (Szombathelyi Haladás), hátvédek. 

Filkor Attola (Sassuolo, olasz), Gyömbér Gábor (Lombard Pápa), Koman Vladimir (Avellino, olasz), Pátkai Máté (MTK), Stieber Zoltán (Koblenz, német), Tóth Bence (Ferencváros), Varga József, Huszák Tamás (mindketten Debrecen), Vass Ádám (Brescia, olasz), középpályások. 

Szilágyi Péter (Debrecen), Balázs Zsolt (Zalaegerszeg), csatárok.

Ma délelőtt még a Lombarddal gyakorolt a három válogatott fiatalember, majd Döbröntén csatlakoztak a keret többi tagjához.
 
- Természetesen különös öröm címeres mezben futballozni - fogalmazott Gyömbér Gábor, aki már a különböző korosztályokban húszszor tehette ezt meg. Az pedig külön izgalom, hogy hazai közönség előtt tehetjük ezt pénteken. 

Nagyon jó most Lombardosnak lenni, hiszen megy a játék, jönnek a sikerek és amíg matematikailag van esélyünk a bajnoki címre, addig nem mondunk le róla. Visszatérve a válogatotthoz: remek érzés lenne, ha mindhárom pápai fiú a kezdőcsapatban kapna helyet. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!