öltözz be!

2019.01.31. 11:30

Ezek a legnépszerűbb farsangi jelmezek a Veszprém megyeiek körében

Javában tart a farsangi szezon, amivel együtt járnak a jelmezbálok is. A partikra gyerekek és felnőttek egyaránt szívesen beöltöznek.

Szauer Annamária

Mancsőrjárat és fáraó- ezek a legnépszerűbbek

Németh Andreát, a Partydecor Lufi & Party Shop vezetőjét kérdeztük az idei trendekről.

Melyik jelmezek a legnépszerűbbek idén a veszprémiek körében?

Vannak örök klasszikusok, amiket sokan szeretnek. Nagyon keresettek a hercegnő, tűzoltó és oroszlán maskarák. Azt gondolnánk, hogy ezek már elcsépeltek és unalmasak, de a gyerekeknek mindig megvan az a korszaka, amikor ezek számítanak menőnek. A három évese fiúk rendőrök akarnak lenni, a hat évesek már nindzsák vagy kommandósok. Az óvodás lányoknál népszerűek az állatjelmezek és a tündérszárnyak. Elsősorban a róka és a nyuszi szetteteket keresik. Ezeknek kényelmes a kialakítása, arra mindig figyelnek, hogy puha anyagból készüljenek.

Népszerű a rókajelmez

A hét-nyolc éves korosztálynál már van kereslet a dívás és a kalóz jelmezekre is. Mindkét nemnél kapósak az egyiptomi stílusú maskarák. Ezek eredetiek és látványosak tudnak lenni, mert amellett hogy szépek, nem a megszokott királylány és király vonalat követik. Ráadásul könnyen összerakhatók, csak egy fehér lepel, egy fejdísz és esetleg néhány kiegészítő kell hozzá. Csak egy kis kreativitás szükséges, mert nem mindig az a nyerő, ami a legdrágább, hanem sokszor fillérekből össze lehet hozni a legjobb jelmezt.

Emellett persze keresik az aktuális mese trendeket, idén a Mancsőrjárat a legfelkapottabb. Az örök klasszikus mesefigurák a Miki és a Mini egér, ezeket szintén szeretik. A korábbi években a Darth Vader, a rohamosztagosok és a minyonok voltak a legkedveltebbek, idén ezeket már egyáltalán nem kérik.

A Darth Vader maszkot idén már nem keresik

Ami meglepő, hogy a kisgyerekek mellett megjelentek a tizenéves érdeklődök is. Korábban ez nem volt jellemző, mert kínosnak érezték a farsangi beöltözést. Úgy tűnik ez a hozzáállás megszűnt és ismét népszerű lett ez a szokás. Velük először nem is számoltunk, teljes jelmezeink nincsenek a számukra, de sokféle kiegészítőt tudunk adni nekik. Náluk hangsúlyosan jelenik meg a horror, mint téma. Minden jöhet, ami ijesztő a műsebek vagy vér, a vámpírfogon és a Hannibál álarcon át a fejbe állított baltáig.

Balta a fejbe

Jellemző még, hogy a számítógépes játékok felkapott karaktereit kérik, de ezek nehezen érhetők el Magyarországon, inkább külföldi oldalakról rendelhetők.

Mi a helyzet a felnőttekkel?

A felnőttek inkább a halloweent részesítik előnyben, a komplett jelmezek akkor keresettek. A farsang a bálozásról szól, ezért a velencei stílusú, elegáns, fél arcot fedő maszkokat vásárolják.

A klasszikus maszkokat keresik a felnőttek

Ha valaki mégis beöltözik, akkor általában kiegészítőkből rakják össze a figurát. A 20-as évek stílusa férfiak és nők között egyaránt népszerű. A hölgyeknek elég egy fekete ruha, fejdísz és egy szipka, az uraknak gengszterpálca kalappal, valamint az elmaradhatatlan bajusz. De sokan keresik a király és a kalóz jelmezhez a kellékeket. Utóbbi különösen népszerű, kapható hozzá kalap, szemfedőt, kendő, pisztoly, kard és mellény is. Sokan vásárolnak arcfestéket, amivel maguk is el tudják készíteni az adott figurát.

Minden jelmezhez külön pálca dukál

A nők körében trend még a leopárd és tigris szettek, valamint a nyuszi jelmez. Utóbbiból a klasszikus és Play Boy változatot is viszik.

Konkrét elképzeléssel érkeznek a vásárlók vagy itt válogatnak?

Általában már tudják, hogy mit szeretnének. Helyben akkor szoktak válogatni, ha nincs a kívánt jelmez vagy nem jó a méret. Szerencsére a gyerekek elég kompromisszumkészek, különösen ha meglátják a színes választékot. A tavalyi szezonban talán három-négy ember jött ide úgy, hogy egyáltalán nem tudta mit szeretne. Természetesen nekik is tudunk segíteni.

Mancsőrjárat és fáraó- ezek a legnépszerűbbek

Érkezett hozzátok már extrém kérés?

Idén ilyen volt a hal és a kígyó jelmez. Ezen nagyon csodálkoztunk, mert még mi sem találkoztunk velük, pedig elég sok beszállítóval van kapcsolatunk. Érdekes még, hogy többen szerettek volna pávának öltözni, de ennek az elkészítése a pávatollak miatt igen költséges lenne.

Nehezen beszerezhető, de örök kérés még a dinoszaurusz jelmez. Most szerencsére kapunk egy olyat, ami dinoszaurusszá, krokodillá és sárkánnyá is alakítható.

Körülbelül mennyibe kerül most egy jelmez bérlése?

Általában egységes ár van, kétezer forint körül vannak a komplett ruháink. A bérlőnek semmivel nem kell foglalkozni, ő csak elviszi és visszahozza. Ezért is választják egyre többen ezt. A vásárlás inkább akkor fordul elő, ha nem teljes jelmezt, hanem kiegészítőket raknak össze.

Te is beöltöztél farsangkor? Akkor küldj egy képet nekünk a jelmezedről a [email protected] címre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában