Fokozott stressz okozza

2019.04.10. 16:00

Fókuszban a munkahelyi kiégés

A munkahelyi kiégés szindrómáról beszéltek az eltérő fejlődésmenetű, vagy speciális nevelési igényű gyermekek fejlesztésével foglalkozó szakemberek a szakmai esten, amit a Voluntas Egyesület (VE) szervezett meg Veszprémben, a Hangvillában, a közelmúltban.

Kovács Erika

A találkozó előtti sajtótájékoztatón Bernáth Ildikó, volt fogyatékosságügyi miniszteri biztos, a VE elnökségi tagja kiemelte, céljuk az, hogy a résztvevők tapasztalataik megbeszélése révén még hatékonyabban, eredményesebben segítsenek az eltérő fejlődésű, illetve sajátos nevelési igényű gyermekeknek, illetve családjaiknak.

Képünk illusztráció.

Szepessy Árpádné, egyesületi elnök eddigi, és tervezett programjaikról egyebek mellett aláhúzta, a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány támogatásával ingyenes szülői tanácsadó füzetet jelentettek meg, szülői képzést szerveztek, akiket tájékoztattak fejlesztő módszerekről, elérhető ellátásokról. Tavaly nyáron, Balatonfüreden mozgásfejlesztő tábort szerveztek gyerekeknek helyi vállalkozók támogatásával. A VE képviselői, és a füredi önkormányzat negyven helyi gyermek ingyenes fejlesztéséért közösen pályázik. Az elnök idei terveikről elmondta, folytatják a szülők képzését, szerveznek családi napot, nyári tábort, rajzpályázatot írnak ki, kérdőívet osztanak ki szülőknek, hogy felmérjék, mire van szükségük.

-Fontos a burnout, vagy kiégési szindróma megelőzéséről beszélni, hogy a szakemberek minél tovább tudják segíteni az érintett családokat, gyerekeket, ezt már Bősenbacher Tímea, a budapesti Fejlesztő Ház alapítója, vezető konduktora közölte.

A burnout, vagyis kiégési szindróma egy speciális munkahelyi ártalom orvosi elnevezése, fő tünete a fizikai-érzelmi-mentális kimerülés. A kiégés hosszabb ideig tartó stressz, főként fokozott érzelmi megterhelés miatt alakul ki. Ilyenkor az ember például tehetetlenséget, csökkent munkakedvet érez, motivációja, teljesítménye csökken, munkáját monotonnak, értéktelennek ítéli meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában