szívesen vesznek részt a programon

2019.05.11. 07:00

Kirándult a tótvázsonyi közösség

Már harmadik alkalommal szervezett falukirándulást a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület. Két éve Sopronba, tavaly Zalaegerszegre, idén pedig Majkra és Tatára látogattak el busszal.

Molnár Sándor

A tótvázsonyiak a tatai vár előtt

Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

A szervezők célja, hogy mindenféle kötöttség és korosztályi megkötés nélkül egy jó hangulatú közösségi rendezvény részesei legyenek a résztvevők. Az önköltséges programot megpróbálták úgy összeállítani, hogy a kisgyerekes családoktól a nyugdíjasokig mindenki számára érdekesek legyenek a látnivalók.

A tótvázsonyiak a tatai vár előtt
Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

A korábbi években ősszel kirándultak, de mivel abban az időszakban sok a rendezvény a faluban is, ezért most inkább április utolsó hétvégéjét választották a falukirándulás időpontjául. A csoport ellátogatott Majkra, ahol megnézték a felújítás alatt álló kolostort. A Kamalduli Remeteség egykor itt élt szerzetesei némasági fogadalmuk miatt lettek híresek. Mindennapjaikba egy fotókiállításon keresztül pillanthattak be a látogatók. Tatán, egy belvárosi séta során, idegenvezető segítségével ismerkedtek meg a főbb nevezetességekkel, majd ellátogattak a várba is. A programot egy közös vacsora zárta, majd azt követően indultak haza.

A szervezők tavaly kitöltettek egy kérdőívet, amelyben többek között a kirándulásokra is rákérdeztek. Igényként felmerült, hogy szervezhetnének akár evezős túrát is, vagy közös színházlátogatást a fővárosba, de van érdeklődés egy-egy fürdőhely felkeresése iránt is a faluban. Bár sokaknak van autójuk, többen mégis szívesen választják ezt a formáját a kimozdulásnak, nagyobb közösségi értéke miatt. Ezek a kirándulások kiváló alkalmat nyújtanak arra is, hogy a résztvevők jobban megismerjék egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában