Slágerek rézfúvósokkal

2019.07.20. 07:00

Műfaji sokszínűség jellemzi a Veszprémi Utcazene Fesztivált

Az Utcazene harmadik napjára számos formáció büszkélkedhet azzal, hogy kisebb-nagyobb rajongói csoportok követik fellépéseiket.

Marton Attila

Fotó: Penovác Károly/Napló

Péntek délután még messze nem volt akkora pezsgés a fesztiválon, mint az esti órákban megszokott, viszont a szellősebb tömegben könnyebben talál az ember egy hűs zugot a forróságban, amire pénteken szükség is volt. A közönség ilyenkor vegyes: a hétköznapi teendőiket a belvárosban intézők is meg-megállnak egy-egy színpadnál, mások szemmel láthatóan a fesztivál miatt érkeztek a városközpontba, és ott időztek hosszabban, ahol megfogja őket a zene.

A fesztivál első óráiban még több a kisgyermek, akik a szülők vagy nagyszülők jóvoltából ismerkedhetnek már egészen fiatalon a zenei sokszínűséggel.

A Vár áruháznál a SunCity Brass rézfúvós banda csinált bulit: a kilenctagú csapat pop- és elektronikus zenei slágerekben, elképesztő hangerőben és sajátos koreográfiákban utazott. Akik úgy érezték, hogy a rezesek egy kicsit túlzásba estek, a következő színpadnál Rácz Viki és zenésztársa produkciójánál találhattak békésebb dallamokat.

Nem messze tőlük az egyszemélyes Teddy Harpo One Man Band adott színvonalas műsort. A Teddy Harpo művésznéven játszó Medve Balázstól megtudtuk, korábban rockabilly-blues alapú zenét játszó együttesekben az Utcazenén is többször fellépett. Egyszemélyes formációjával két éve járja az országot. Miközben a bendzsót vagy az akusztikus gitárt pengette, a bal lábán csörgő és pergődobbal, jobb lábán lábdobbal adta a ritmust, az éneklést gyakorta szájharmonika-szólóval szakította meg. Saját dalok mellett több feldolgozást, például George Michael-dalt, Johnny Cash-countrykat vagy a Szuperzsaru film zenéjét játszotta elismerést érdemlően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában