Az érzékenyítés volt a feladatuk

2019.06.07. 11:00

Négy ország diákjai dolgoztak együtt Balatonalmádiban

A fogyatékosság kérdéseit járták körül drámatechnikai workshopon balatonalmádi és külföldi diákok a közelmúltban.

Marton Attila

Négy ország fiataljai dolgoztak együtt a drámatechnikai workshopokon Fotó: Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium

Fotó: Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium

A Magyar–Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium ismét részt vesz az Erasmus+ cserekapcsolatban, amelyben belga, német és spanyol fiatalokkal működnek együtt. A helyi és a vendégdiákok drámatechnikai workshopokon dolgoztak együtt, ahol a fogyatékosság problémáját járták körül érzékenyítő céllal. A résztvevők közös munkájának eredményeként három különböző érzékenyítő technikával készült rövid színdarabot adtak elő az iskola diákjainak, amelyben megfogalmazták véleményüket.

Négy ország fiataljai dolgoztak együtt a drámatechnikai workshopokon Fotó: Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium

A program részeként a külföldi vendégeket a település vezetése fogadta a polgármesteri hivatalban, valamint egész napos kirándulást szerveztek Győrbe.

A hét során ellátogattak Veszprémbe és Balatonfüredre is, valamint a vendégek a balatonalmádi gimnázium tradicionális Bemutatkozunk programját is megtekintették.

A program Belgiumban folytatódott, majd a következő tanévben Németországban és Spanyolországban is közösen dolgoznak a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában