Foci

2011.05.09. 15:18

Ártatlanul eltiltva - A vaszari Mészáros egy évig nem játszhatott

Debrecen, Vaszar - Azt mondja, senkinek, még a legnagyobb ellenségének sem kívánja azt, ami vele történt. Egyszer csak közölték vele, hogy eltiltják, mert olyasmit tett, amiért ez a büntetés. Csakhogy ő nem csinált semmit!

Novothny Ottó

- Budapesten volt a meghallgatás tavaly nyáron - idézte fel az eseményeket a vaszari születésű Mészáros Norbert, a Debrecen többszörös bajnok labdarúgócsapatának védője. - Azt sem tudtam, miről beszélnek, de egyszer csak közölték, hogy másfél évre eltiltanak. Mintha villám csapott volna belém, eleinte fel sem fogtam, mi történik velem. Persze gyorsan kiderült: nem léphetek pályára.

- Gondolom, azonnal fellebbeztek.

- Természetesen, de ez nem változtatott a büntetésen. Ráadásul másodfokon is helybenhagyták az ítéletet, így rádöbbentem, hogy újabb időszak vár rám, amelyben csak edzhetek, de meccselni nem tudok majd.

- Ilyenkor derül ki, hogy kik az igazi barátok.

- A klub kiállt mellettem, így az NB II-es csapattal gyakorolhattam. Sőt, még edzőtáborba is elmehettem velük. Hetedik éve vagyok Debrecenben, akik ismernek, pontosan tudják, hogy meg sem fordul a fejemben ilyesmi. Ha megkerestek volna, akkor azt azonnal jelenteném, de nem történt ilyesmi. Egyébként természetesen voltak olyanok, akik furcsán viselkedtek velem, nos most, hogy felmentettek, én sem fogom keresni a társaságukat, ez nyilvánvaló. Persze az igazi barátok, a családom végig mellettem voltak.

- Nem szeretnék a zsebében turkálni, de miből élt?

- Ezt jeleztem korábban: a klub rendes volt, a fizetésem egy részét megkaptam. Ide kapcsolódik az a következmény, hogy az európai labdarúgó-szövetséget (UEFA) most az ügyvédem kártérítésért bepereli, hiszen ártatlanul tiltottak el.

- Jogerős már a döntés?

- Igen, éppen a napokban érkezett meg a nemzetközi sportdöntőbíróság hivatalos határozata, amely felment a vádak alól.

- Az eltiltása alatt a Debrecen mélyrepülésbe kezdett.

- Nem szeretném, ha a kettőt összefüggésben emlegetnénk. Fogalmam sincs ugyanis, hogy mi történt a csapattal, de tény, hogy nem megy neki a játék, az eredmények is elmaradnak. Bízom benne, hogy jövőre jobb szezont produkálunk. Az biztos, hogy én már nagyon szeretnék meccset játszani, ahogy az sem mellékes, hogy az álmatlanság után néhány napja már végre nyugodtan tudok aludni is.

 

Mészáros Norbertet a vád szerint a Debrecen-Fiorentina (2009. október 20.) Bajnokok Ligája-találkozó előtt keresték meg, és pénzt ajánlottak neki, amit ő elmulasztott jelenteni. A játékos az UEFA eltiltása miatt ötvenkét mérkőzést volt kénytelen kihagyni, legutóbb 2010. május 7-én lépett pályára debreceni színekben. Ráadásul büntetést, hétezer eurót is be kellett fizetnie. Érdekesség, hogy a védő csapattársa, Vukasin Polekszics büntetését helybenhagyta a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!