Foci

2012.10.06. 06:21

NB II: Négy helyezés, de csak egy pont a különbség

Ajka, Veszprém - A sorsolásnak köszönhetően ezen a hétvégén mindkét Veszprém megyei csapat idegenben lép pályára a foci NB II-ben. Az ajkaiak Sopronban, a veszprémiek Kaposváron.

Novothny Ottó

Az FC Ajka a listavezetővel együtt veretlen a mezőnyben. Ráadásul Németh Zoltán csapata ugyan a legkevesebb gólt rúgta (hatot), ugyanakkor elképesztően csekély számú, mindössze két találatot kapott hét találkozón. Érdekesség, hogy a szombati házigazdákat egyetlen hellyel, ám három döntetlennel és így három ponttal előzik meg az ötödik ajkaiak.
 
- Azt gondolom, hogy a felcsútiak ellen a múlt héten a maximumot hoztuk ki a meccsből - tért vissza a korábbi eseményekre Németh Zoltán.  - Visszafogottan játszottunk, szinte az összes erőnket lekötötte a védekezés, támadni alig volt lehetőségünk.

- Nyilván a soproni találkozó egészen más lesz.
 
- Ennek a meccsnek az egyik érdekessége, hogy hazajövök, hiszen én soproni vagyok. Ez azonban mellékes, noha nyilván érzelmileg kissé furcsa helyzet. A lényeg, hogy ellenfelünk a nyáron tíz meghatározó játékost igazolt, ráadásul ők hazai pályán mindenkire veszélyt jelentenek.

- Feltételezem, már kitalálta, mit fordíthatnak saját javukra.
 
- Fegyelmezetten és alázatosan játszottunk eddig is, ez mindenképpen az erényünk lehet ezen az összecsapáson is. Amire még külön figyelnünk kell: a soproniaknál van két-három kreatív labdarúgó, őket minél jobban ki kell vennünk a játékból. Különösen új szerzeményük, Horváth András lehet veszélyes, ő válogatott szintű futballista.

- A jelenlegi állás, vagy mondhatnám a papírforma alapján az Ajka van előnyben.
 
- Nem is titok: győzni szeretnénk. Nyilvánvalóan a nagyon erős Felcsút ellen megszerzett pont értéke akkor nő meg alaposan, ha ezúttal még hozzáteszünk hármat.

A 9. helyen álló Veszprém (8 pont) a 13. Kaposvárhoz (7 pont) látogat. A hazaiak minden ellenfelüket vasárnap fogadják, hiszen egyetlen nagy játékoskeretből oldják meg az NB I-es és NB II-es csapat szereplését. Következtetésképpen a VFC ellen is lesznek remek képességű visszajátszók.

- Jól fociztunk Tatabányán, számtalan gólhelyzetet hagytunk ki - kezdte Vágó Attila, a veszprémiek mestere a múltidézést. - Homma, Szabó, Hevesi-Tóth is gólokat lőhetett volna, de hiába. Ahogy az lenni szokott, mint eddig mindig, ezúttal is jöttek a hátsó alakzat hibái, ami eldöntötte a sorsunkat. Nem szeretek erre hivatkozni, de a videofelvétel bizonyítja: minimum két nyilvánvaló büntetőt nem kaptunk meg, miközben az egyiket még az asszisztens is jelezte a játékvezetőnek.
 
- Rendre visszatérő probléma a védelem megingása.
 
- Ez tény, hiszen Hegedűs pótlását megoldottuk, de Langét még nem. Belső védőnk hiányzik, de ettől függetlenül a hétvégi mérkőzésen biztosan változtatok a hátsó alakzaton, mert ez így nem mehet tovább. Nehezíti a dolgunkat, hogy Tarczy, Vágó, Nikolin és Burcsik továbbra is sérültek, miközben Ihász munkába állt, de még nem teljes értékű.
 
- Létfontosságú, hogy pontokat szerezzenek, mert az első öt hely egyre messzebb kerül.
 
- Tökéletesen egyetértünk. Nekünk a döntetlen már nem megfelelő, ezért is küzdünk a győzelemért idegenben is. Azért lenne szükségünk erre a három pontra, mert utána hazai pályán fogadjuk a BKV Előrét, ahol viszont kötelező lesz a győzelem. A mezőny olyan sűrű, hogy ilyen kettős sikerrel óriásit lehet előrelépni.

- Nehezebb előre készülni, ha az ellenfél összeállítása alapjaiban változhat.
 
- Megint itt vagyunk a kettes számú csapatok problémájánál. A kaposváriaknál állandóan van visszajátszó, de nekünk csak a siker elfogadható.

 
 

Közös múlt csak részben található

A tavalyi szezonban csak az FC Ajka és a Sopron találkozhatott egymással. Idegenben az ajkaiak 2:1-re kaptak ki, a gólt Kovács Szabolcs szerezte. A visszavágó viszont jól sikerült: 3:1-es hazai győzelem született, miközben Subicz, Pákai és Szabó Levente is betalált. A veszprémiek viszont még nem játszottak a kaposvári második csapat ellen. Ennek oka egyszerű: tavaly az NB III-as Dráva csoportban vitézkedtek a Somogy megyeiek. Hatpontos előnnyel, egyetlen vereséggel nyerték a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!