Foci

2007.04.23. 02:28

Nyolc gól Keszthelyen

Megyei körkép (Pupos Zoltán, Kerecsényi Zoltán, Rédli Károly) - Elsöprő győzelmet aratott az Elmax Keszthelyen, az FC Ajka megyei rangadót nyert az NB III-ban.

Dallos Zsuzsa

15. perc: Niksz 35 méteres lövése a jobb sarokba pattogott, 1:0. A 16. percben Ku-tasi kapott jobbról egy átadást, lerázta védőjét és mesteri gólt lőtt, 1:1. Nem sokkal később Kutasi ismét betalált, de a játékvezető érvénytelenítette a teljesen szabályos gólt. Négy perccel a félidő lefújása előtt Niksz Keveházi felkarjára rúgta a labdát, a bíró 11-est ítélt, amelyet Niksz nagy erővel a jobb sarokba rúgott, 2:1. A 66. percben a sümegiek 16-osán Németh Balázs elé került a labda, aki megszerezte a hazaiak harmadik gólját, 3:1.

Nagy iramú, színvonalas mérkőzésen a játékvezető megpecsételte a sümegiek sorsát.

Jók: Niksz, Pajor, Németh Z., ill. Dencs, Takács, Horváth E., Kutasi, Kovács P.

Keszthely-Elmax Pápa 1:8 (1:4)Keszthely, 150 néző. V.: Németh Tibor. Keszthely: Horváth Á. - Hegyesi, Molnár (Marton), Kütsön, Ács, Pintér (Sebestyén), Tóth, Németh, Kassai, Nagy B., Ágh (Meszlényi). Edző: Csordás József. Elmax: Radnai - Kiss (Szabó P.), Györkös, Szabó A., Mesterházy, Babics, Makai (Nagy N.), Szilágyi, Kocsis (Győri), Marosvölgyi, Bényi. Edző: Lantai Balázs.

Babics a második percben futtából nagy gólt lőtt kapu jobb oldalába, 0:1. 13. perc: Szabó kezére pattant a labda, a játékvezető büntetőt ítélt, és Hegyesi a jobb sarokba lőtt, 1:1. 17. perc: Bényi passzolt közelről a keszthelyi hálóba, 1:2. 37. perc: Marosvölgyi ugrott ki a védők közül és jobbal 15 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 1:3. 41. perc: Marosvölgyi gyönyörű mozdulattal fejelt a hazaiak hálójába, 1:4. Az 51. percben Bényi helyezett laposan a bal alsó sarokba, 1:5. 70. perc: Szilágyi jobbról beadott labdáját Győri mellel levette, majd fordulásból szép gólt lőtt a hosszú sarokba, 1:6. 75. perc: Bényi a jobb szélen elvette a védőtől a ladbát, majd középre adott, és Marosvölgyi közelről vágta a léc alá, 1:7. 85. perc: Nagy vitte egy csellel a labdát a bal oldalon, középre adott labdáját Mesterházy közelről helyezte a keszthelyi hálóba, 1:8.

Az Elmax Vasas parádés játékkal ilyen arányban is megérdemelten nyert a sportszerű Keszthely csapata ellen.

Jók: Hegyesi, ill. az egész Elmax csapata.

Tapolca-FC Ajka0:2 (0:2)Tapolca, 300 néző. V.: Kepe Arnold. TIAC Honvéd: Gelencsér - Berta, Tóth B., Markó, Bárány, Kóródi, Tóth Sz. (Halász), Lukácsa, Wolher (Farkas), Viski (Sinkó), Németh A. Edző: Lázár Szilveszter. FC Ajka: Grőber - Fehér (Buzási), Giron, Pákai, Márton, Szőlőskei (Babics), Czafit, Csörnyei (Cseke), Cserna, Purt, Varga. Edző: Szabó Imre.

3. perc: tapolcai helyzetet ajkai gól követett, Cserna balról átívelt labdáját Varga 17 méterről, jobb oldalról váratlanul előtte, erős lövése a meglepett Gelencsér mellett a kapufáról vágódott a hálóba, 0:1. 45. perc: Purt labdát szerzett a büntetőterületen belül, miután a védők nem tudtak felszabadítani, Varga elé passzolt, a csatár közelről félfordulatból a hálóba gurított, 0:2.

Hiába volt a kezdeti hazai mezőnyfölény, a rutinos vendégjátékosok könyörtelenül kihasználták a hazai védelem megingásait. Összességében a bajnokságra törő Ajka megérdemelt győzelmet aratott a lelkes, de ezúttal enerváltan játszó hazai csapat ellen.

Jók: Tóth B., Markó, Németh A., ill. Varga, Pákai, Márton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!