Foci

2008.12.01. 03:28

Sikerben hisznek

<b>Badacsonytomaj</b> - Nyáron túl gyorsan jött minden, de összességében nem elégedetlenek az NB III-as újonc Badacsonytomajnál az őszi fél évvel. Az együttes 14 ponttal a 13. helyen zárt a Bakony-csoport tabelláján.

Horváth Gábor

Az előző szezonban második lett a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban a Badacsonytomaj, a szövetség felkérte az egyesületet az NB III-as szereplésre, amelyre a vezetőség igent is mondott, így a csapat történetében másodszor a hazai futball harmadik osztályában kezdhette az idényt.

- A felkészülés közepén dőlt el, hogy indulhatunk az NB III-ban, addigra azonban már lekötöttük az edzőmeccseket és az igazolásokat is lezártuk. 

Ha lett volna még lehetőségünk, mindkét dologban változtatunk. 

Túl gyorsan jött minden, hiszen tavaly szeptemberben még a megye I. dobogója is távolinak tűnt, azóta nagyot fejlődtünk, de sokan túl gyorsan akarják a sikert és emiatt elveszítik a rea-litásérzéküket - jegyezte meg kezdésként Koller Tamás. 

A Badacsonytomaj edzője elmondta: a minimális célkitűzést teljesítette a csapat, hiszen féltávnál bennmaradó helyen áll, de a folytatásban természetesen szeretnének még feljebb, a tizedik hely környékére kerülni.

- Az első öt-hat mérkőzésen nem gyűjtöttünk túl sok pontot, a játék minőségével azonban ekkor sem volt gond. A sikertelenség elsősorban a rutintalanságra, az egyéni hibákra és a koncentráció hiányára vezethető vissza. 

A hitünket mutatja, hogy a folytatásban talpra álltunk. 

Több remek színvonalú mérkőzést is játszottunk, ezek közül ki-emelkedik a Lipót elleni összecsapás, annak ellenére, hogy vesztesen hagytuk el a pályát, a Csornával, a Hévízzel és a Motimmal szemben viszont nem sikerült megfelelő teljesítményt nyújtanunk - foglalta össze a bajnokság első felét a tréner, hozzátéve: szeretné minden futballistának, vezetőnek, dolgozónak és szurkolónak megköszönni az eddig elvégzett munkát.

Koller Tamás a játékosértékeléssel kapcsolatban hangsúlyozta, elsősorban csapatban és szerkezetben gondolkodik, de természetesen az egyéni teljesítményeket is figyelemmel kíséri. 

A szakvezető meglátása szerint a legtöbb jó mérkőzést Molnár Zsolt és Németh Roland játszotta az ősszel, de a rajt és a hajrá nekik is gyengébben sikerült. 

A legtöbb találatot (8) Kiss Márton szerezte, a legtöbb gólpassz (7-7) pedig Szőcze Csaba és Korpos Tibor nevéhez fűződik. 

Az edző kiemelte a keret legfiatalabb tagját is, a 17 esztendős Csala Ferenc élt a lehetőséggel és sikerült beépülnie a csapatba. 

A játékosmozgással kapcsolatban megjegyezte: télen mindenképpen igazolniuk kell, mert mindössze 15 mezőnyben szerepeltethető futballistával rendelkeznek, akik közül ráadásul hárman eltiltás és sérülés miatt nem léphetnek pályára az első tavaszi fordulókban.

- A felkészülés alatt a lehető legtöbb munkát szeretnénk elvégezni. A keret tagjainak ott kell folyamatosan meggyőzniük arról, hogy a csapatban a helyük. Játékra azonban csak azoknak lesz lehetőségük, akik mindig a maximumot nyújtják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!