Gazdaság

2009.12.01. 03:29

Piacvezetők találkozója

Veszprém - Különleges élményben volt részük azoknak, akik a szombati Horse Evolution Show alkalmából a Pannon Lapok Társasága (PLT) vendégeként vehettek részt a nem mindennapi produkció bemutatóján.

Varga Ibolya

Az évértékelő ügyféltalálkozóra azok kaptak meghívást a Veszprém Aréna VIP-termébe, akik a Napló és a Fejér Megyei Hírlap idei legnagyobb hirdetői, üzleti partnerei voltak. A mintegy 200 vendéget Steffek József, a PLT hirdetési főosztályának értékesítési vezetője köszöntötte.

Elmondta: nagy öröm számára, hogy ebben a gazdasági válsággal sújtott esztendőben is sokan kitartottak hirdetőként a PLT lapjai mellett, értékelve, hogy a napilapok a megyékben mindenképpen megőrizték piacvezető pozícióikat. Ezért az eredményért a hirdetési vonalon dolgozó vezetők, tanácsadók persze mindent meg is tettek: igazodva a változó igényekhez, új és új lehetőségeket kínáltak az üzleti partnereknek.

Reményét fejezte ki, hogy a következő év gazdasági mutatói jobbak lesznek az ideinél, ami lehetőséget teremt az egyre bővülő további együttműködésre. A lapcsoport idei évének tartalmi változásairól, a szerkesztőségek megújuló törekvéseiről Barták Péter, a Napló főszerkesztője beszélt.

- A szerkesztőségek mindent megtettek azért, hogy emberközeli, változatos és érdekes újságot készítsenek nap mint nap - fogalmazott.

- Ennek meg is lett a gyümölcse, hiszen a PLT napilapjainak példányszáma a romló gazdasági környezet ellenére jóval kevésbé csökkent, mint az országos és megyei laptársaiké.

A megújulási szándék jeleként áprilistól bevezették a nap témája feldolgozást: minden megjelenés vezető összeállításaként valamennyi olvasójukat érdeklő vagy érintő témát dolgoznak fel. Naponta más és más tematikus melléklettel jelentkeznek, lehetőséget teremtve a hirdetőknek a célirányos, szakmai környezetben történő megjelenésre.

Megújították online kiadásukat is, további formát nyújtva a változatos hirdetéseknek. Növelték a lapok társadalmi kötelezettségvállalását. Tavaszi, nyári és téli akcióik a felesleges közlekedési táblák ellen, a tisztább környezetért, a parlagfűmentes természetért, a téli utak veszélyei ellen szerveződtek.

Karácsonyi jótékonysági akciójuk pedig egy beteg kisgyermek orvosi kezelésében segít a rászoruló szülőknek, amely az olvasók teljes egyetértésével találkozott, hiszen alig két hét alatt közel egymillió forintra duzzadt az adományok révén a 300 ezer forinttal nyitott számla.

Az ügyféltalálkozó résztvevői megerősítették: a PLT napilapjai semmivel nem pótolható lehetőséget adnak termékeik, szolgáltatásaik megyebeli népszerűsítésére, hirdetéseik megjelentetésére. Külön kifejezték elismerésüket, hogy időről időre létrejöhetnek az ilyen és ehhez hasonló talákozók, ahol a a gazdasági élet szereplői, vállalkozói kicserélhetik gondolataikat, elmondhatják véleményüket. Köszönet illeti a PLT-t azért is, hogy az idei ügyféltalálkozót egy ilyen különleges produkcióval kötötték össze - fogalmaztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!