Gazdaság

2010.12.19. 18:31

A munkának még nincs vége

Veszprém - A projektet ugyan december 31-gyel lezárják, de a munkának nincs vége. A pályázatot hasznait sokáig szeretné élvezni a Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás (BSZT).

Tremmer Tamás

Rövid, de annál ütősebb éveket tudhat maga mögött a BSZT, hiszen a 2008. július 1-jei megalakulásuk óta már több nyerő pályázatot is fel tudnak mutatni. A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Esélyt a jövőnek címen beadott pályázatukkal 332 millió forintot nyertek. A projektet december 31-gyel zárja a hat intézményt, 2300 diákot a soraiban tudó társulás, de ezt a hét közepén a hallgatók, a fenntartók, a pedagógusok együtt jelképesen elbúcsúztatták.

- Nehéz elfogultság nélkül beszélni a társulás tevékenységéről, hiszen hihetetlen munkát végeztek e rövid idő alatt. Olyan csapat kovácsolódott össze, olyan gyümölcsöző együttműködés alakult ki az intézmények között, ami példaértékű. Nemcsak a pályázat elnevezésében adtak esélyt a jövőnek - fogalmazott köszöntőjében Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke.

Hozzátette, igaz, hogy a projekt az év végeztével lezárul, de a munkát nem fejezték be, hiszen a pályázatban ötéves kötelezettségvállalás szerepel. Leszögezte, a pályázat értékeit tovább kell vinni, a tapasztalatokat pedig szükséges hasznosítani.
Lakner Gabriella projektvezető a pályázat eredményeiről számolt be.  A pályázat során több programot valósítottak meg: pedagógusaiknak 16 féle képzést, továbbképzést indítottak; szakértői tevékenységek során vannak túl; valamint több tanulmányt is készítettek.

A TISZK-ben egy akkreditált felnőttképző van (a várpalotai Faller szakközépiskola), ezt a többivel ugyancsak szeretnék teljesíteni. A pályázaton nyert összeg egy részét eszközbeszerzésre fordíthatták. Bevezettek egy iskolainformációs rendszert is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!