Gazdaság

2012.06.28. 06:46

Tartotta árfolyamát a forint csütörtök reggelre

Budapest - Stabil maradt a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest csütörtök reggel, az euró a szerda esti szinten, 286,30 forint körül forgott a szórványos éjszakai kereskedésben.

MTI

A forint jegyzését, csakúgy mint a többi régiós valutáét, csütörtökön is az uniós csúcs várható eredményét övező nyilatkozatok, találgatások és spekulációk fogják mozgatni - mondták a kereskedők. A befektetők már napok óta kivárásra rendezkedtek be, az árfolyamok szűk sávban ingadoznak.
   
A piacoknak egyre szerényebb elvárásaik vannak az uniós csúcsot illetően, ezért hacsak nem végződik látványos kudarccal a találkozó, nem várható szélsőséges árfolyammozgás. Van azonban olyan vélemény is, hogy kézzelfogható eredmény nélkül az euró 1,20 dollárig gyengülhet a jelenlegi 1,25 körüli árfolyamról, és magával húzhatja a régiós valutákat is. 
   
Hatással lehet a forint jegyzésére, hogy a Magyar Nemzeti Bank csütörtökön teszi közzé negyedéves inflációs jelentésének teljes szövegét, amely előrejelzést tartalmaz a főbb gazdasági mutatók alakulásáról és a lehetséges monetáris politika mozgásteréről.
   
A dollárt pár fillérrel 229 forint fölött jegyezték csütörtök reggel, a svájci frank 238,70 forinton, a japán jen pedig 2,8827 forinton állt. Az árfolyamok szinte fillérre megegyeznek a szerda estikkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!