Gazdaság

2006.06.20. 22:00

Az érem két oldala

Mórocz Zsolt

A porcelánmanufaktúra árbevételének kétharmada exportból származik, ezért az euró árfolyamának növekedése kifejezetten jót tesz a pénzügyi gazdálkodásnak - tudtuk meg Pucsek Brigitta kommunikációs vezetõtõl. S hogy az örömbe rögtön némi üröm is vegyüljön mivel a cég az alapanyagok nagy részét külföldrõl szerzi be, ezért az euró ilyen mértékû emelkedésével azok beszerzése is jelentõsen drágul. Ehhez jönnek még hozzá a társaság devizahitelei, amelyek alakulására szintén kedvezõtlenül hat a forint gyengülése.
Pucsek Brigitta elmondta azt is amennyiben a második fél év üzleti tervében meghatározott árbevétel-várakozások realizálódnak, akkor az ehhez kapcsolódó pozitív irányú árfolyam-alakulás jelentõsebb mértékû, mint a beszerzést befolyásoló negatív hatás. Az árakat egyébként az idén már nem változtatják belföldön sem, a jövõ évi árakat pedig az év végén az árfolyam-alakulás és az egyéb költségek figyelembevételével alakítják ki.

Fotó Gáspár Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!