Bulvár-celeb

2023.10.06. 19:05

Megmenthette volna Molnár Csilla Andrea életét az ismert magyar focista apja

A meseszép lány mindössze 17 éves volt, amikor 38 évvel ezelőtt tragikus körülmények között meghalt.

Molnár Csilla Andrea: csak 9 hónapot élt a verseny után...

Fotó: Gábor Viktor / Fortepan

38 évvel ezelőtt, 1985. október 5-én nyerte el a Magyarország szépe címet Molnár Csilla. A 16 éves, roppant szerény, fonyódi lány élete azonnal megváltozott, de sajnos nem a szó jó értelmében véve. 

A hajszolás, a mentális problémák és a konfliktusok kilenc hónappal a verseny után öngyilkosságba kergették az ország egyik legszebb lányát.

Csilla 1985-ben, az akkor 50 év után újra megrendezésre kerülő Magyarország szépe versenyen csupán játékból indult el, barátnője javaslatára. Nem is sejtette, hogy a szépség és a népszerűség lesz később a végzete. Egy interjúban arról mesélt, hogy mindenféle cél nélkül érkezett a versenyre, amit édesapja eleinte még ellenzett is és távol akarta tartani lányát a rivaldafénytől - írja a Bors.

Fotó: archív / Forrás: Bors

Csilla legnagyobb meglepetésére megnyerte a versenyt, ami teljesen felforgatta mindennapjait. A hétköznapi életet maga mögött kellett hagynia, magántanuló lett, a médiában szerepeltették, ezzel együtt pedig problémák és folyamatos konfliktusok áldozatává vált. 1986-ban harmadik helyezést ért el a Miss Európa-versenyen, de ekkor már fizikailag és mentálisan teljesen kimerültté vált.  

1986. július 10-én délután szülei házában vetett véget életének. A halál oka gyógyszer-túladagolás volt.  

A szépségkirálynő története az egész országot megrázta. Többen, köztük Friderikusz Sándor műsorvezető és publicista könyvet, Homonyik Sándor pedig dalt írt Csilláról, „Álmodj királylány” címmel.  

Fotó: Gábor Viktor / Fortepan

Futács Márkó apja megmenthette volna...

A szépségkirálynő volt szerelme a nála kétszer idősebb Futács Károly volt, aki a mai napig nem bocsátotta meg magának a lány elvesztését. 

Úgy érzi, hogy aznap, amikor a szépségkirálynő öngyilkosságot követett el, megakadályozhatta volna a tragédiát, ha felviszi magával Csillát Budapestre, a gimnazistával egyidős lánya teniszmeccsére.

„Örökké bánni fogom, hogy nem voltam erőszakosabb és nem vittem magammal aznap Pestre. Úgy volt, hogy velem tart a lányom teniszmeccsére. Még ma is élne, ha jön! Nem tudom elmondani, mit éreztem, amikor utánam telefonáltak a hírrel!” – emlékezett Károly két évvel ezelőtt az egyik hetilap hasábjain keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában