25 év

2021.05.07. 16:21

Varga Mihály: Magyarország jól döntött, amikor csatlakozott az OECD-hez (videó)

Magyarország jól döntött, amikor 25 éve csatlakozott a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (Organisation for Economic Co-operation and Development) – mondta pénteki videoüzenetében a pénzügyminiszter.

Varga Mihály a Pénzügyminisztérium közösségi oldalán hangsúlyozta, hogy Magyarország a legjobb nemzetközi gyakorlatokat ismerheti meg a globális szakmai tudáshálózat tagjaként, és gazdaságpolitikai döntései során számos alkalommal támaszkodik az OECD sokrétű, világszínvonalú elemző munkájára, országokra szabott szakpolitikai tanácsaira.

Emlékeztetett, hogy 25 évvel ezelőtt a magyar törvényhozás ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el azt a határozatot, amely megerősítette Magyarország csatlakozását a nemzetközi szervezethez.

A miniszter szerint büszkeségre ad okot, hogy az OECD működéséhez Magyarország is hozzá tud járulni, és – tette hozzá – továbbra is dolgozni fog az ország magas színvonalú részvételéért.

A párizsi székhelyű OECD 1961-ben jött létre az Egyesült Államok, Kanada, és a nyugat-európai országok részvételével. Jelenleg 37 tagállama van. Honlapja szerint a szervezet nemzetközi összefogással gazdasági, társadalmi környezeti kihívások megoldásain dolgozik, hogy elősegítse a fejlődést, hozzájáruljon a jóléthez és az egyenlőséghez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában