Krimi

2023.08.04. 12:34

Döntött a bíróság: egyelőre fogdában maradnak a svájci farkas ügyének gyanúsítottjai

Pénteken délelőtt letartóztatták a jeladós farkas megölésével kapcsolatba hozható férfiakat.

MW

Forrás: Boon.hu

Nagy rendőri biztosítás mellett kísérték péntek reggel a Miskolci Törvényszék folyosójára a két szabolcsi illetőségű férfit, bilincsben, vezetőszáron. A folyosón kissé távolabb ültették őket egymástól, és szokatlan módon a Készenléti Rendőrség munkatársai a sajtó képviselőit is elparancsolták a folyosó végére. A két férfit külön hallgatta meg a bíróság, majd visszavonulva, hosszabb szünet után, 11 órakor hozta meg a döntést – írja a Boon.hu.

A törvényszék tájékoztatása szerint az egyik gyanúsított 2023. április 1-jén a délutáni órákban társa felügyeletére bízta kilencesztendős gyermekét azért, hogy Hidasnémeti külterületén vadászatot folytassanak. Ehhez az általa engedéllyel tartott, működőképes vadászlőfegyverét odaadta a kisfiúnak. 

A megboldogult farkas átgyalogolta fél Európát, hogy hazánkban érjen csúfos véget
Fotó: Gruppe Wolf Schweiz

Kis idő múlva a gyermek lelőtte a fokozottan védett, 250 ezer forint természetvédelmi értéket képviselő szürke farkast, majd a másik gyanúsított férfival a tetemet az édesapa gépjárművébe tették. Az állat nyakörvét az abba szerelt négyezer euró értékű jeladóval együtt levágták és a Hernád folyóba dobták. 

Forrás: Boon.hu

A két felnőtt férfi tette – ha bebizonyosodik bűnösségük – alkalmas lehet természetkárosítás és kiskorú veszélyeztetésének bűntette megállapítására. Egyikük esetében lőfegyverrel visszaélést és nagyobb kárt okozó rongálás bűntettét is megállapíthatják. A nyomozás jelenleg is folyamatban van, további adatok gyűjtésére van szükség, hangsúlyozza a törvényszék.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértéke miatt fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, továbbá tartani kell attól is, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék.

A Miskolci Járásbíróság enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, 2023. szeptember 4-ig elrendelte a terheltek letartóztatását. A végzés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában