Krimi

2023.08.03. 09:45

Fejlemény a svájci farkas ügyében: két szabolcsi férfi kezén csattant a bilincs (videó)

A természetkárosításon túl más bűncselekményekkel is gyanúsítja őket Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

MW

Forrás: Police.hu

Nagy felháborodást keltett annak a farkasnak a története, aki hazánkban pusztult el. Az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett állat vándorlását sokan követték, hiszen a rajta lévő nyomkövető eszköz folyamatosan jelezte, hogy éppen merre jár.

2023. április elején azonban a nyomkövető elhallgatott, és nagyon rövid időn belül felmerült, hogy az úton lévő farkas elpusztulhatott - írja a Szon.hu.

Az Aggteleki Nemzeti Park jelzése alapján, – mivel feltehető volt, hogy emberi kéz által pusztult el – a KR NNI  április 8-án természetkárosítás miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.A KR NNI nyomozói bizonyítékokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki. Az események alapos rekonstruálása érdekében felvették a kapcsolatot a svájci hatóságokkal, és bevontak különböző társhatóságokat is. 

Forrás: Police.hu

A nyomozók megállapították, hogy a gyanú szerint a védett farkast 2023. április 1-jén Hidasnémeti külterületén pusztították el egy vadászó társaság tagjai, akik között hivatásos vadász is volt. A tetemről a jeladót levágták, és azt a Hernád folyóba dobták, a nyomkövetőt a nyomozók búvárok segítségével később megtalálták.

Forrás: Police.hu

Kiderült, hogy társaság tagjai tisztában voltak azzal, hogy védett ragadozóról van szó. Az elpusztult állat hollétéről egyelőre nincs információja a hatóságnak.

A két szabolcsi férfit augusztus 2-án hajnalban fogta el a KR NNI,  az egyikük elfogásához a Terrorelhárítási Központ segítségét kérte, mivel engedéllyel tartott lőfegyvere volt. Természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg a férfiakat a nyomozók, majd a kihallgatások után bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában