Labdarúgás

2023.08.22. 11:48

Erős mezőnnyel rendez utánpótlástornát a Barca Academy Hungary

A Barca Academy Hungary, vagyis az FC Barcelona hivatalos magyarországi labdarúgó akadémiája jövő kedden és szerdán a hazai kiemelt akadémiák és külföldi együttesek részvételével harmadik alkalommal rendezi meg a nemzetközi utánpótlás tornáját – írja az MTI.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Balogh Barna, az akadémia vezérigazgatója elmondta, hogy a

2019-ben alapított szervezet három bázison 350–400 gyerekkel foglalkozik.

Beszámolója szerint megrendezték a 3. Kocsis-kupát, amely lehetőséget adott arra, hogy a játékosok megismerjék a Barcelona egykori sztárja, a névadó Kocsis Sándor életútját.

A sportvezető az intézmény fő céljának nevezte, hogy elősegítsék a hazai futball fejlődését, és minél több gyereknek biztosítsanak játéklehetőséget. Minden tábort és toborzót azzal a reménnyel szerveznek, hogy megtalálják azokat a tehetségeket, akiknek megadatik a különleges lehetőség, hogy edzőtáborban vehetnek részt a híres La Masián, ahonnan olyan világsztárok kerültek ki, mint a világ egyik legsikeresebb labdarúgója, Lionel Messi. Mérföldkőnek nevezte, hogy februárban az akadémia négy játékosa, Bálint Balázs, Bálint Áron, Kutak Olivér és Putics Benett a világ minden tájáról érkezett gyerekek társaságában – 33 országban működik Barca-akadémia – bizonyíthatott a katalán klub szakemberei előtt, tíz napot töltve a La Masián.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy

jövőre a 2009-es, 2011-es és a 2013-as korosztály számára lesz lehetőség kijutni az anyaklubhoz.

Martí Nadal Velasco, az akadémia szakmai igazgatója arról is beszélt, hogy a gyerekek és szüleik egyre inkább értik és elsajátítják a Barca-stílust és értékrendet, kezd beérni a több év munkája.

Az eseményen kiderült, igen erős mezőny lesz a mostani tornán.

A magyar csapatokat a Ferencváros, az Újpest, az MTK, a Fehérvár, a Győr, a Vasas, az Illés Akadémia, a Debreceni Olasz Focisuli és az Eger képviseli.

A külföldi vendégek közül kiemelkedik az FC Barcelona, amely a 2012-es korosztályban indít csapatot. A katalán együttesen kívül jön spanyol Girona, az osztrák LASK Linz, a bolgár CSZKA Szófia, a szerb Partizan Beograd, szlovákiai DAC, a romániai Sepsi, valamint a montenegrói Onogost Niksic, Zlatna Lopta és Drezga Piperi.

Az augusztus 29–30-i esemény helyszíne idén is a THSE Szabadkikötő-pálya lesz, ahol négy korosztályban – 2012-es, 2013-as, 2014-es és 2015-ös születésűek – zajlanak majd a mérkőzések. A döntőket szerdán 16 órától rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában