Elsősorban édesanya

2018.06.24. 08:00

Janicsák Veca hatalmas sikert aratott Alsóörsön

Csillogó szempár, bájos mosoly, tiszta hang, népszerű slágerek - mindezek jellemezték Janicsák Veca koncertjét a településen. Sztárallűrök nélkül lépett színpadra, a közönség együtt énekelte vele a Labirintust, a Lélekharangot és a Mindig úton-t. Természetesen a repertoárból nem maradhatott ki a Most múlik pontosan sem.

Szendi Péter

A Dal 2018 harmadik válogatójának vendégfellépője: Janicsák Veca

A koncert után beszélgettem Vecával, de türelmesen kivártam a soromat, mert nagyon sok rajongója kért tőle autogramot vagy épp egy közös fotót. Édesapja Janicsák István, a Z’Zi Labor énekese, vezetője. Születésekor szülei már elváltak, iparművész édesanyja nevelte őt és nővérét.

A Dal 2018 harmadik válogatójának vendégfellépője: Janicsák Veca Forrás: Wikipédia

- A zenei tehetséget örököltem, de nemcsak édesapámtól. Igazából, ha valamit az ember szeret és érdeklődik iránta, akkor az valahol a génjeibe van kódolva. Édesanyámnak is jó hallása volt, énekelt a Rádió Gyermekkórusában, a nagymamám nagyon szépen hegedült és gyönyörűen énekelt. Szerintem ez egy összetett dolog, nem az én tisztem eldönteni, hogy mennyire vagyok tehetséges. Az biztos, hogy énekelni nagyon szeretek, és amíg van rá igény a közönség részéről, szívesen hallgatnak, addig úgy érzem, érdemes ezzel foglalkozni – ad egy rövid bepillantást zenei előéletébe Veca, aki több tehetségkutató műsorban is feltűnt, de igazi átütő sikert 2010-ben érte el, amikor jelentkezett az X-Faktorba, és ott a negyedik helyen végzett. A későbbi győztes, Vastag Csaba ejtette ki a párbaj során, de az övé lett a legjobb női hang. A mai napig mindenki hálás szívvel és könnyes szemmel emlékszik vissza, amikor elénekelte a Quimby slágerét, a Most múlik pontosan-t. Ezt szerencsére Alsóörsön is előadta, hatalmas vastapsot kapott.

Sokak szerint a különféle tehetségkutató versenyek az utóbbi időkben ellaposodtak. A kritikusok véleménye szerint Magyarországon nincs annyi tehetséges énekes, hogy ezek a műsorok, évről évre, újakat „termeljenek” ki.

- Én csupán szubjektív véleményt tudok erről mondani. Részben egyetértek ezzel, de majd jön egy következő generáció, amely ismét sok kiváló énekest tartogat. Ugyanakkor sok tehetséges énekes már nem is indul el ezeken a versenyeken, mert mára mindez kicsit közhelyessé vált.

Janicsák Veca nem túl gyakran nyilatkozik a magánéletéről, melyet én is tiszteletben tartottam. Annyit azért elárult, hogy 2015 decemberében született meg lánya, Emma, akivel igyekszik minél több időt együtt tölteni. Szerinte a kulcs a jó szervezettségben rejlik, a fellépéseket is igyekszik úgy alakítani, hogy kislánya ne érezze édesanyja hiányát, és amikor együtt vannak, akkor számára csak és kizárólag Emma létezik, no és persze gyermeke apja, férje, Ábel, aki tavaly augusztusban vezette oltár elé. Ladányi Ábel a világhírű filmrendező, Jancsó Miklós unokája.

Az énekesnő az elmúlt évben úgy döntött, hogy visszaül az iskolapadba és diplomát szerez üzleti és diplomáciai ismeretekből. Ezzel kislányának is példát szeretne mutatni. – Édesanya vagyok, felelősségteljesen kell gondolkodnom a jövőt illetően. Hogy mondhatnám a lányomnak azt, hogy tanuljon, hogy kell a végzettség, ha én magam nem tudnék valami hasonlót felmutatni?

Utoljára öt évvel ezelőtt jelent meg nagylemeze, most idén tervezik, hogy befejezik az új albumot. Nagyon sok dal felgyülemlett benne az elmúlt évek során, és ezt szeretné megosztani a rajongóival.

Veca számára a Balaton nagyon sokat jelent, ezért is örült az alsóörsi felkérésnek. Ők Balatonszepezdre szoktak lejárni nyaralni. – Nincs annál kellemesebb érzés, amikor érzed a víz illatát, a tücskök és a békák hangját. A Balaton leírhatatlan élményeket ad, az embernek meg kell tapasztalnia ezt az érzést, ami ilyenkor körülveszi.

Fonogram-díjas magyar énekesnő

Janicsák Veca Fonogram-díjas magyar énekesnő. Több tehetségkutató műsorban is feltűnt, de nagyobb nyilvánosságot 2007-ben, a Csillag születik című műsorban kapott, ahol a középdöntőig jutott. 2010-ben jelentkezett az X-Faktorba, ahol negyedik helyezett lett, és egyben a műsor legjobb női hangja. 2010 decemberében jelent meg első CD-je. 2017 tavaszán szerepelt A nagy duett 5. évadában, amit duettpartnerével, Simon Kornél színművésszel meg is nyertek. 2017 őszén részt vett a Sztárban sztár 5. évadában, ahol negyedik helyen végzett.

Forrás: Wikipédia

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában