Egyre jobbak a termek a parton

2018.08.16. 07:00

Sokan nyaralás alatt sem mondanak le a testedzésről

Nem is olyan régen elképzelhetetlen volt, de mára valóság: sokan azt is számításba veszik szabadságuk idején, hogy a kinézett pihenőhelyen – vagy a környékén – van-e konditerem.

Juhász-Léhi István

Dukay Dávid személyi edző szerint egyre jobb edzőtermek vannak a Balaton körül, mind az északi, mind a déli parton. A vállalkozók vagy éppen a szállásadók is igyekeznek megfelelni a nyaralók igényeinek, akik bizony gyakran ugyanazt várják el vakációjuk idején, mint, mondjuk, a fővárosban.

Piero Sargenti (balról jobbra), Viktor Botond, Fegyveres Richárd és Dukay Dávid személyi edző
Fotó: juhász-Léhi István/Napló

Dávid elmondta, hogy Veszprém sem maradt el ebben a fejlődésben. Sőt, szerinte a legjobb és legmodernebb edzőterem is a megyeszékhelyen van, ahová jó páran „feljárnak” az északi part kedvelt nyaralóhelyeiről is.

– Nem elég már az, hogy vannak jó gépeid, mindennek folyamatosan fejlődnie, modernizálódnia kell – fogalmazott Dukay Dávid. – Kellenek a kiegészítő dolgok, úgymint a táplálékkiegészítők, és azok a kollégák, akik bármiben az edzőterem vendégeinek szolgálatára állnak.

Fontos a nyaralóknak a jó nyitvatartás is, hiszen a kánikulában a legjobb vagy reggel, vagy este edzeni – kerülve a legnagyobb hőséget.

– Ebben az időszakban persze érdemes egy picit másképpen edzeni, így rövidebb, intenzívebb órákat is tartunk. Nagyon fontos a folyadékpótlás és a pihenőidők betartása – emelte ki Dávid. – Ha már folyadékok: nincs két egyforma ember, hiszen van olyan vendégem, aki a sima vízre esküszik, más az izotóniás italokat szereti.

A fiatal veszprémi személyi edző eloszlatott egy tévhitet is.

– A testépítést, a fitneszt, az aerobikot bármikor el lehet kezdeni! Szakember felügyeletével már 15-16 évesen lehet súlyzós edzéseket végezni, és ez igaz egy fél évszázaddal idősebb emberre is. A lényeg az, hogy mindenki legyen tisztába a korlátaival, a lehetőségeivel, és ne szégyellje hozzáértő segítségét kérni – mondta Dukay Dávid.JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában