Színes, ehető forgatag

2018.09.11. 07:00

Berhidán már várják a kertbarátok éves kiállítását

A hagyományok, a népi mindennapok, a betakarítás és a humor is megjelent a Berhidai Kertbarát Kör terménykiállításán.

Leitner Vera

A Berhidai Kertbarát Kör terményei ízléses formában elrendezve csábították a látogatókat

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ismét nagy népszerűségnek, látogatottságnak örvendett a XXVI. Berhidai Napok alkalmával idén is megrendezett kiállítás, melynek alapanyagát a Berhidai Kertbarát Kör tagjainak gyümölcsei, zöldségei, befőttjei, borai, termései adják, esztétikus, ízléses formában elrendezve. A kiállításnak minden évben az Ady iskola tornaterme ad otthont, melyben ez alkalommal is nagy volt a sürgés-forgás.

A Berhidai Kertbarát Kör terményei ízléses formában elrendezve csábították a látogatókat Fotó: Penovác Károly/Napló

Kellerné Szász Anikó, a több mint négy és fél évtizedes múlttal bíró Kertbarát Kör jelenlegi elnöke elmondta, évről évre új gondolatok mentén, változatos, kreatív ötletekkel színesítik a kiállítást, melyre készülnek, sőt, már várnak a városnapok alkalmával a berhidaiak. A színes betakarítási forgatagban idén a népi mindennapok elemeit, mozzanatait fedezhették fel a látogatók, de a kereszténységnek a népi hétköznapokban elfoglalt jelentősége vagy a humor is megjelent a kiállításon.

Kellerné Szász Anikó elmondta, mióta a kertbarátokat vezeti, mindig is legfőbb céljai között szerepelt, hogy az emberek felismerjék a közösségben rejlő lelki és mentális egészséget megtartó erőt. Véleménye szerint rendkívül fontos, hogy az emberek az őket ért pozitív tapasztalatok, élmények után ráébredjenek arra, hogy egy ilyen közegtől nemcsak elvárni kell azt, hogy folyamatosan nyújtson, kínáljon valamit, hanem el kell jutni arra a pontra, hogy ahhoz az egyes tagok hozzá is kívánjanak tenni valamit.

A Berhidai Kertbarát Kör vezetője, Kellerné Szász Anikó a városnapok ünnepélyes megnyitóján idén Berhidáért díjat vehetett át az elmúlt években a településen folytatott közösségszervező és -összetartó, sokoldalú tevékenységéért, mellyel nemcsak a kertbarátokat, de a városban élőket is megpróbálja bevonni a programokba, vagy épp az általa szervezett kirándulásokba, tanulságos előadásokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában