beköszöntött az ősz

2018.10.03. 13:00

Kétnapos rendezvénnyel búcsúztatták a nyarat Bakonyjákón

Kétnapos őszköszöntő rendezvénnyel búcsúztatták el a nyarat és üdvözölték az új évszakot a bakonyjákóiak, valamint a környékbeliek a hét végén.

Polgár Tibor

A mulatság során meggyújtották a Szent Mihály-napi őrtüzet

Fotó: Bakonyjákó önkormányzata

Szombaton a reggeli óráktól kezdődően Bakonyjákó természeti kincseinek megismerésére nyílt lehetőség egy geotúra keretein belül, a helyi faluháztól indulva. Délután a faluház udvarán közös sütést, főzést tartottak civil szervezetek és baráti társaságok részvételével, majd szórakoztató színpadi produkciók következtek: többek között volt interaktív zenés gyermekműsor a Pesti Zenés Színház előadásában, kabaréműsorával fellépett Ihos József humorista, bemutatót tartottak különféle hagyományőrző csoportok, végül pedig meggyújtották a Szent Mihály-napi őrtüzet.

A mulatság során meggyújtották a Szent Mihály-napi őrtüzet
Fotó: Bakonyjákó önkormányzata

Kísérőprogramként a Bakonyjákói Íjász- és Hagyományőrző Egyesület jóvoltából íjászat, továbbá népi játékok és helyi termékek színesítették az eseményt. Jelen voltak a Bakonyalja Népművészeti Egyesület népi mesterei, akik mesterségbemutatókkal készültek az őszköszöntő rendezvényre, melyen közreműködött a magyarpolányi énekkar és tánc­csoport, valamint a bakonyjákói Nefelejcs vegyes kar. Vasárnap ünnepi szentmisét celebráltak a katolikus templomban, ezután pedig közös ebédre várt mindenkit a katolikus egyházközség a falu tornatermében.

Takácsné Tompos Rita, Bakonyjákó polgármestere a Naplónak nyilatkozva elégedetten értékelte az idei őszköszöntő hétvégéjüket. Mint mondta, a kétnapos rendezvényre színvonal, hangulat és látogatottság tekintetében sem lehet panasz, mindezt pedig a pozitív visszajelzések is alátámasztják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában