Minden korosztály kedveli az új cukrászdát

2019.03.19. 14:00

Dorombolás is jár a sütemény mellé Pápán

Tavaly májusban nyílt cicás cukrászda, kávéház és szendvicsbár a városban. Azóta az állatbarát nagyiktól kezdve az óvodás kisgyermekekig minden korosztály látogatja a CatPikniket.

Polgár Bettina

Nagy Karolin cukrász, az üzlet tulajdonosa a bengáli cicákkal

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Nagy Karolin cukrász, az üzlet tulajdonosa elmondta, amint elkezdett cukrászatot tanulni, egyértelművé vált számára, hogy szeretne majd egy saját cukrászdát. – Veszprémben tanultam, ahol szintén található egy cicás kávézó. Beleszerettem abba a helye, tudtam, hogy nekem is kell egy ilyen – tekintett vissza a kezdetekre.

Mint mondta, a cicák – egész pontosan három bengáli macska – a nyitást megelőző év decemberében érkeztek. A kis „ördögök”, ahogy Karolin nevezi őket, Duma, Morgó és Haver névre hallgatnak.

– Akik első alkalommal térnek be hozzánk, rendszerint megkérdezik, pontosan hogyan működik mindez. Sokan nem tudják, hogy a cicák külön helyiségben vannak, tehát aki nem szeretne bemenni hozzájuk, szimplán falatozni is jöhet – emelte ki Karolin.

Nagy Karolin cukrász, az üzlet tulajdonosa a bengáli cicákkal Fotó: Polgár Bettina/Napló

Megjegyezte, általában azt javasolják, hogy a vendégek a cicák meglátogatása előtt vagy után fogyasszák el az enni- és innivalót, hiszen Dumát, Morgót és Havert nem szabad etetni. Mielőtt valaki bemenne a macskákhoz, kap cipővédőt és kézfertőtlenítőt. Utána mindenki kedvére időzhet a cicák társaságában, akik úgyis jelzik, ha valami esetleg nem tetszik nekik.

– Mivel allergiás vagyok az állatszőrre, a fajta kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a bengáli macska hipo­allergén. Azért esett ezekre a cicákra a választásom, mert szerettem volna egy olyan helyet, ahol a hozzám hasonlóan allergiás panaszokkal küzdők is kellemesen eltölthetik az időt állatok társaságában, anélkül hogy folyton tüsszögnének – magyarázta Karolin. Hozzátette, nemcsak ezen a vonalon törekedtek az újdonságokra, hanem a sütemények terén is, ezért igyekeztek elszakadni a megszokott krémes-hatlapos-puncskocka „szentháromságtól”.

– Akik szeretik az állatokat, és jártak már ilyen helyen, nagyon örültek, hogy Pápán is nyílt egy cicás kávézó. A nagymamáktól kezdve az óvodás kisgyermekekig vegyes korosztály jár ide, és persze vannak visszatérő vendégeink is – mutatott rá a cukrászda vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában