repkedő faforgács

2019.05.13. 11:00

Sportfavágó magyar bajnokság a Harley-Davidson Open Road Festen

Az idén Alsóörsön, a 20. jubileumi Harley-Davidson Open Road Festen rendezik meg a Stihl Timbersports sportfavágó magyar bajnokságot.

Kovács Erika

Az alsóörsi versenyen indul Strúbel Bence is, aki nemrég Hollandiában megnyerte a rookie kvalifikációs versenyt

Fotó: Archív

Az eredmények alapján kvalifikálnak az indulók a prágai világbajnokságra, közölte Szeremley Csaba, a versenyek koordinátora, a motoros találkozó sajtótájékoztatóján.

Az alsóörsi versenyen indul Strúbel Bence is, aki nemrég Hollandiában megnyerte a rookie kvalifikációs versenyt Fotó: Archív

A háromfordulós verseny döntője június 7-én 17 órakor kezdődik a hot saw versenyszámmal, ahol a három fa karikát (sütit) egy 46 centiméter átmérőjű, fekvő rönkből átlagosan hét-nyolc másodperc alatt vágnak le a versenyzők, az épített 60 lőerős, tuningolt láncfűrésszel. Minden versenyszám más eszközt és technikai tudást igényel. Az alsóörsi versenyen indul Strúbel Bence is, aki nemrég Hollandiában megnyerte a rookie kvalifikációs versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában