bakancsosok

2019.06.06. 07:00

Harminc éve túráznak a Bakony csodálatos tájain

A 2018-2019-es közművelődési évadban harmincéves évfordulóját ünneplő pápai JMSZK Bakancsos Természetjáró Kör vezetője a közelmúltbeli eseményeikről számolt be, többek között a tevékenységüket népszerűsítő kiállításról.

Laskovics Márió

A JMSZK Bakancsos Természetjáró Kör Mencshelyen Fotó: Harasztia József

Fotó: Harasztia József

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) Bakancsos Természetjáró Körét öt éve vezető Terebesi Józsefné felidézte, a JMSZK által szervezett Egészségnapok keretében szervezett Balaton-felvidéki túra nagyrészt a Bakancsosok részvételével valósult meg.

A JMSZK Bakancsos Természetjáró Kör Mencshelyen Fotó: Harasztia József

– Mencshelyen végigjártuk a bazalt tanösvényt, felkerestük a Kossuth-kilátót. Délután a Barnag-Pécsely útvonalon túráztunk, megtekintettük a Zádor-várat, melyet valamikor a Himfyek kezdtek el építeni. A befejezetlen vár így romjaiban is a Balaton-felvidék romantikus látnivalója. A várból leereszkedtünk a lépcsőn, mely egyben keresztút is. A Zádor-forrás hűs vizétől felfrissülve folytattuk utunkat Pécselyre, ahol a különjáratú busz várta a fáradt túrázókat. Rövid sétával zártunk a Balaton partján – számolt be a körvezető, akit indulás előtt serleggel köszöntött fel a tagság.

Terebesi Józsefné elmondta, a Veszprém Megyei Természetbarát Egyesület a Laczkó-forrás közeli emlékkőnél tartott találkozóján képviselték a Bakancsosokat. A kör részt vett a pápai közösségi majálison is, ahol lehetőség nyílt a kisközösségeknek tevékenységüket népszerűsíteni. A tárlat június 7-ig, péntekig látható.

Mint előrevetítette, a kör a döbröntei turistaházban ünnepli meg a harmincadik évfordulót kétnapos túrás, bográcsozós, szalonnasütős ta­lál­kozóval, a 2018-2019-es közművelődési évad méltó lezárásaként.

– Köszönöm a túratársak lelkesedését, hiszen az utóbbi időben nagyon szép, közel harminc fős létszámmal járjuk az erdőt. Nagy köszönet a férjemnek, Terebesi Józsefnek, aki töretlen lelkesedéssel és tudással mutatja nekünk az utat immár harminc esztendeje. Huszonöt évig vezette a kört és a mai napig az ő útmutatása visz minket előre. A kiállítások anyaga is mind az ő keze munkáját dicséri. Elismerés illeti Harasztia József túratársunkat, aki gyönyörű képeivel tölti fel a honlapunkat, tájékoztatja az érdeklődőket a programokról, valamint unokánkat, Döbröntei Márkot, aki szép fotóival hozzájárult az évfordulós kiállítás színesítéséhez – tette hozzá Terebesi Józsefné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában