Pihenés, sport és hittan

2019.07.16. 11:30

A Balatonnál táboroztak a pápai evangélikus gyerekek

Az elmúlt tanév végeztével hamar útra keltek a különböző városi iskolákból érkezett evangélikus diákok, hogy együtt táborozzanak a gyülekezeti ifjúság összetartozásának igényével.

Laskovics Márió

A gyerekek élményekben gazdag időt tölthettek a révfülöpi nyári táborban

Fotó: Polgárdi Sándor

Közel negyven fős, pápai evangélikus diákokból álló gyülekezeti csoport táborozott négy napig Révfülöpön a Pápai Evangélikus Egyházközség szervezésében.

Fotó: Polgárdi Sándor

Németh Katalin iskolalelkész, Antalné Ihász Mária presbiter nyugalmazott óvodapedagógus és Polgárdi Sándor esperes szervezőkként hosszú ideje alakították a nyári tábor programját, melynek gazdagsága, a pontos időbeosztás, a színes események arra engedtek következtetni, hogy ez évben is a közösségépítésben maradandó élményt kívántak nyújtani. Az esperes tájékoztatása alapján a táborban vendég előadó volt Hafenscher Károly igazgató, teológiai tanár, Gabnai Sándor balatonfüredi, valamint Németh Szabolcs mencshelyi lelkész.

Fotó: Polgárdi Sándor

– Az áhítatok és előadások keretet szabtak az adott nap programjának. Középpontba kerültek Jézus példázatai, egyháztanítási kérdések, többek között a keresztség és az úrvacsora. Visszatekintettünk egyháztörténetünk különböző korszakaira is. A szabadidőt hasznosan és élményekkel töltöttük el. A reggeli tornától a sorversenyen át a focibajnokságig a mozgás drága óráit éltük meg.

A Balaton közelsége lehetőséget adott fürdésre és a tavon egy közös vitorlázásra. Élményszerűek voltak a beszélgetések, az egymásra történő odafigyelés percei és órái. Mi úgy kezdtük a nyarat, hogy nemcsak kikapcsolódtunk, de lelkileg is töltődtünk. A tábor is erősítette az összetartozás, a gyülekezethez való kötődés élményét. Jó volt rácsodálkozni arra, hogy mindnyájan Isten drága gyermekei vagyunk, akikhez van üzenetünk.

A gyerekek élményekben gazdag időt tölthettek a révfülöpi nyári táborban
Fotó: Polgárdi Sándor

Nemcsak egy wellness táborban voltunk, de Jézus tanítványaiként indulhattunk haza Révfülöpről – számolt be az evangélikus táborról Polgárdi Sándor esperes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában