bajnokokat köszöntöttek

2019.09.04. 11:00

Kiválóan szerepeltek a szakmák olimpiáján a megyei fiatalok

A Szakmák Olimpiáján kiválóan szerepelt Veszprém megyei versenyzők bemutatására, ünneplésére hívott össze sajtótájékoztatót a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Őrsi Ágnes

Berta Gergő, Balogh Ákos, Simon Krisztián és Fekete Martin a köszöntésen

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A 24 fős magyar csapatban indult négy megyei fiatal hozta haza Kazanyból a magyar aranyérmet és a tizenegy kiválósági éremből is kettőt.

A sajtótájékoztatón megjelent Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester, Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Vörös-Gubicza Zsanett, a MKIK Oktatási és Képzési igazgatója. Elhangzott, hogy augusztus 22-26 között Kazanyban 56 szakma képviseletében 1300 fiatal versenyzett.

Berta Gergő, Balogh Ákos, Simon Krisztián és Fekete Martin a köszöntésen Fotó: Pesthy Márton/Napló

A WorldSkills olyan világbajnokság, amelyen Kína, Oroszország, Dél-Korea, Brazília szokta elvinni a pálmát, az európai versenyről (EuroSkills) pedig Németország, Ausztria, Svájc. A WorldSkills Kazanyban nem csak azt mutatta meg, hogyan áll a szakképzés a világban, de azt is, hogy ezen belül hol állnak a magyarok?

A magyar csapat kiválóan szerepelt, az asztalos szakmában indult Simon Krisztián (Veszprémi SZC) aranyérmet szerzett, ezzel ő lett a nemzet legjobbja is, a négy megyei induló közül Balogh Ákos webfejlesztő (Lovassy László Gimnázium), és Fekete Martin épületasztalos (Soproni SZC) pedig kiválósági érmet. Őket és Berta Gergő szárazépítőt (Székesfehérvári SZC) a szakmában elért rendkívüli eredményeikért a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Veszprémi Szakképzési Centrummal közösen elismerésben részesítette.

– Ritkán köszönthetünk világbajnokot Veszprémben, gratuláció és köszönet – kezdte üdvözlését a polgármester, aki azt hangsúlyozta, hogy minden jelentős siker mögött fontos a megjelenő csapatmunka, itt az oktatási intézmények, a vállalkozások és a kamara. Amit még a megyeszékhely polgármestere kiemelt, a veszprémi képzési kínálat sokszínűsége, mondván: a szakképzés is olyan minőséget képvisel, amire méltán lehetünk büszkék.

Schindler Lászlóné, a VSZC főigazgatója Simon Krisztián példamutató személyiségét és útját méltatta az aranyéremig, a VMKIK elnöke, Markovszky György pedig azt köszönte meg, hogy büszkék lehetünk valakikre, akik világszinten is képviselték szakmájukat, hazánkat és megyénket. Igazán mesterré az válik, aki az alapoknál kezdi, mert a siker titka; meg kell merítkezni a szakmában – szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában