szereti a verseket

2019.09.19. 07:00

Rózsi nénit köszöntötték kilencvenedik születésnapján Pápán

Szerettei, családtagjai és a gondozóház lakói, illetve dolgozói körében ünnepelte 90. születésnapját Döbröntei Istvánné Szakács Rozália.

Polgár Bettina

Rózsi néni születésnapjáról nem hiányozhatott az ünnepi torta sem

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Rózsi néni 1929. szeptember 10-én született Pápán. Édesapja kertészként dolgozott, édesanyja háztartásbeli volt. Öt gyermekük született, négy lány és egy fiú. Rózsi néni az általános iskola befejezése utána a női szabó szakmát sajátította el. 16 évig otthonában varrt szebbnél szebb ruhákat.

1952 karácsonyán férjhez ment, majd két gyermeke született, Attila és Ildikó. Férje Döbröntei István kőműves volt, aki később a Pápai Textilgyárban dolgozott 28 éven át, és 62 évesen elhunyt. Harminchét évet töltöttek együtt.

Fia, Attila 58 éves, Pápán él. Saját asztalosműhelye van, megrendelésre készít bútorokat. Jó kapcsolatot ápol testvérével, Ildikóval és családjával. Ildikó 65 éves, szintén Pápán él. Fogtechnikus a szakmája, nyugdíjba vonulásáig ebben dolgozott. Rózsi néninek egy unokája van, Dalma, aki 35 éves, és az evangélikus iskolában tanít angolt. Neki 3,5 fél éves kislánya van, aki Rózsi néni dédunokája.

Rózsi néni születésnapjáról nem hiányozhatott az ünnepi torta sem
Fotó: Polgár Bettina/Napló

A szépkorút családja és rokonai rendszeresen látogatják. Kedvenc elfoglaltsága a versírás és -olvasás. Rózsi néni hozzátartozói segítségével hosszú ideig ellátta magát otthonában, idős korára azonban a betegségek nem kímélték, így júliusban beköltözött a gondozóházba. Társaival jó kapcsolatot ápol, a közösségi életben aktívan részt vesz. Jó beszélgetőpartner, szívesen hall­gat meg másokat. Empatikus és nagyon segítőkész lakótársaival – hangzott el az ünnepelt méltatásakor.

Rózsi nénit 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető, valamint a gondozóház lakói és dolgozói. Áldozó Tamás polgármester virággal és emléklappal köszöntötte az ünnepeltet. Sok szép évet kívánt még Döbröntei Istvánnénak. A jeles alkalom közös tortázással és beszélgetéssel folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában