Közös természetjárás

2019.10.20. 21:31

Az eső sem tántorította el az elszánt túrázókat

A „szanyi Bakancsosoknál” szomszédolt a pápai Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Bakancsos Természetjáró Köre.

Laskovics Márió

Csoportkép a Szent Anna-kápolnánál Fotó: JMSZK Bakancsos Természetjárók Köre

Fotó: JMSZK Bakancsos Természetjárók Köre

A pápai JMSZK Bakancsos Természetjárók Köre október első szombatján természetjáró találkozót tartott Szanyban. Terebesi Józsefné körvezető elmondta, hogy a menetrend szerinti autóbusszal indultak útnak, hónuk alatt a csoport képeskönyvével, mely a túrákon készült képeket tartal­mazza.

– Nagy szeretettel fogadtak bennünket a kastély bejáratánál. Az épület egykor Apor Vilmos győri megyés püspök nyári rezidenciája volt. Csoportképet készítettünk a fotóalbumnak, ami a körünk harmincadik születésnapja alkalmából most egy ideig a szanyi könyvtárban lesz forgatható Mészárosné Varga Zsuzsa könyvtárvezető, természetjáró jóvoltából. Szanyból egyébként nyolc-tíz fő látogatja rendszeresen a túráinkat. Rajtuk kívül van Veszprémből, Szentgálról és Ugodról is tagunk – jegyezte meg a körvezető.

Csoportkép a Szent Anna-kápolnánál Fotó: JMSZK Bakancsos Természetjárók Köre

A pápai csapat a szeretetteljes fogadtatás, süteménykínálás után – még a gyalogtúra előtt – megtekintette a kastély alsó szintjén berendezett, több helyiségből álló, rendkívül gazdag, sokoldalú helytörténeti gyűjteményt, majd pedig a háromtornyú katolikus templomot.

– Az időjárással nem volt nagy szerencsénk, egész nap csepergett, megeredt az eső, azonban ez nem vette el a kedvünket. Túránk útszéli keresztek, kis kápolna mellett vezetett az erdei Szent Anna-kápolnához. Ez a templom búcsújáró hely, megható, kedves történetekkel.

Itt újabb meglepetésben volt részünk, kedves túratársaink jóvoltából a bográcsban birkapörkölt rotyogott. Fedett esőbeállóban élveztük a terülj-terülj asztalkát, majd tábortűz mellett melegedtünk. Ebéd után következett egy újabb túra, a Szlavón-tölgy tanösvényt jártuk végig. Az eső ellenére káprázatosan szép napunk volt, köszönet érte a „szanyi Bakancsosoknak” – zárta élménybeszá­molóját Terebesi Józsefné körvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában